Vegetarisk pizza på egengjord deg, som toppas med getost, blomkål, mozarella, pinjenötter och citron.
Tillagas bäst på en pizzasten över grillen, men fungerar lika bra i ugnen!
35 min
14 ingredienser
Köpklart recept för totalt
384,35 kr
PIZZADEG
15 g
jäst
3 dl
vatten
2 tsk
strösocker
1 tsk
flingsalt
2 msk
olivolja
1 dl
durumvete
6 dl
vetemjöl
TOPPING
1 st
romanesco eller blomkål
200 g
getost utan skal
4 paket
mozzarella á 125g
2 msk
pinjenötter
0.5 kruka
färsk timjan
2 msk
citron
0.5 st
rivet citronskal
PIZZADEG
15 g
jäst
3 dl
vatten
2 tsk
strösocker
1 tsk
flingsalt
2 msk
olivolja
1 dl
durumvete
6 dl
vetemjöl
TOPPING
1 st
romanesco eller blomkål
200 g
getost utan skal
4 paket
mozzarella á 125g
2 msk
pinjenötter
0.5 kruka
färsk timjan
2 msk
citron
0.5 st
rivet citronskal
1. Smula jästen i en bunke och lös upp i vatten. Tillsätt strösocker, flingsalt och olivolja.
2. Tillsätt durumvete och vetemjöl lite i taget och knåda degen i maskin i cirka 10 minuter tills den är elastisk.
3. Strö över lite vetemjöl och jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i 45 minuter.
4. Dela romanescon på mitten och hyvla eller skär den tunt i stora ”träd”/bitar. Koka upp saltat vatten i en rymlig kastrull och blanchera romanescoträden ca 30 sekunder. Ta upp dem och låt rinna av i ett durkslag tills det är dags att baka ut pizzorna.
5. Lägg pizzastenen på grillen så att den hinner värmas upp ordentligt. Dela pizzadegen i 2 eller 4 bitar och kavla ut dem tunt på mjölat bakbord eller direkt på plåten som tillhör pizzastenen om det finns en sådan, forma pizzorna så att de passar stenen. Smula över getosten, fördela romanescon och skiva mozzarellan över pizzorna. Toppa med pinjenötter. Lägg över pizzorna, en i taget, på stenen på grillen. Sätt på locket och grilla varje pizza 8–10 minuter, eller tills de fått fin färg. Ringla god olivolja och strö rivet citronskal över pizzorna när de är klara.
Köpklart recept för totalt
384,35 kr
Köpklart recept för
384,35 kr