Hemköp

Pizza med kålrot, hasselnötter och rosmarinsmör

Mjuk kålrot, knapriga nötter och kolaaktiga smörtoner. Godaste pizzan som tilltugg svänger du ihop snabbt med hjälp av färdig deg på rulle.

40 min

Pizza med kålrot, hasselnötter och rosmarinsmör

Ingredienser

  • 1 rulle
    färdig pizzadeg
  • 1 dl
    crème fraiche
  • 50 g
    smör
  • 2 kvistar
    färsk rosmarin
  • 350 g
    kålrot
  • 0.5 dl
    hasselnötter
  • 2 st
    mozzarella
  • 1 st
    citron, skalet av

Gör så här

1. Sätt ugnen på 220 grader. Rulla ut den kylda pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper. Bred på ett tunt lager crème fraiche.

2. Smält smöret i en kastrull på medelvärme tillsammans med rosmarinkvistarna. Låt puttra tills det blir gyllene, lyft av från plattan.

3. Skiva kålroten lövtunt med hjälp av en mandolin, eller en vass kniv. Lägg ner skivorna, några åt gången, i smöret och ös så att de blir helt täckta. Lyft upp och lägg dem på pizzan.

4. Hacka hasselnötterna grovt och strö över. Bryt mozzarellan i bitar och fördela över pizzan.

5. Grädda pizzan i mitten av ugnen ca 15 minuter, eller tills den blivit gyllene. Ta ut och riv över skal av citron.

6. Skär pizzan i portionsbitar.

10 portioner