Hemköp

Pizza Margherita

Sandra Mastios egen, otroligt goda, version av en klassisk pizza Margherita. Njut av buffelmozzarella, tomatsås och en helt perfekt pizzadeg!

30 min

Pizza Margherita

Ingredienser

FÖRE GRÄDDNING

  • 1 rulle
    pizzadeg (eller 1 pizzadegboll se vårt recept)
  • 1 dl
    pizzasås (eller Sandras tomatsås, se vårt recept)
  • 1 st
    buffelmozzarella (väl avrunnen i durkslag)

EFTER GRÄDDNING

  • 2 msk
    olivolja
  • 60 g
    buffelmozzarella
  • 1 knippe
    basilika (ca. 4-5 blad)

Gör så här

1. Förbered ugnen eller grillen på högsta tänkbara temperatur, ej varmluft. Värm din pizzasten eller en plåt från början.

2. Baka ut din degboll. Toppa med sås och andra ingredienser i ett jämnt lager.

3. Baka pizzan tills kanterna är krispiga och osten smält.

4. När pizzan är klar, pensla kanterna direkt med olivoljan. Toppa med de råvaror som ska läggas på pizzan efter gräddning.

4 portioner

Hemköp chat icon