En klassiker i nya kläder! Den här varianten av svensk pizzasallad får pigg input av kimchi och dijonsenap. Serveras toppad med kryddig fröcrunch.
25 min
18 ingredienser
Köpklart recept för totalt
336,48 kr
700 g
strimlad vitkål
1 tsk
salt
0.5 dl
crème fraiche
1 msk
dijonsenap
1 msk
citron (saft från)
3 msk
olivolja
1 dl
färdig kimchi
1 st
äpple, tunnskivat
1 kruka
hackad bladpersilja, spara några blad till servering
1 st
strimlad morot
KRYDDIG FRÖCRUNCH
2 msk
sesamfrön
1 dl
pumpakärnor
0.5 dl
solroskärnor
0.5 tsk
chiliflakes
2 tsk
torkad gräslök
1 tsk
vitlökspulver
2 tsk
sumak
2 krm
salt
700 g
strimlad vitkål
1 tsk
salt
0.5 dl
crème fraiche
1 msk
dijonsenap
1 msk
citron (saft från)
3 msk
olivolja
1 dl
färdig kimchi
1 st
äpple, tunnskivat
1 kruka
hackad bladpersilja, spara några blad till servering
1 st
strimlad morot
KRYDDIG FRÖCRUNCH
2 msk
sesamfrön
1 dl
pumpakärnor
0.5 dl
solroskärnor
0.5 tsk
chiliflakes
2 tsk
torkad gräslök
1 tsk
vitlökspulver
2 tsk
sumak
2 krm
salt
1. Blanda kålen med salt och krama in det lite med händerna. Låt stå i 10-15 min. Krama ur vätskan som bildats och lägg i en större bunke.
2. Blanda under tiden crème fraiche, senap och 1 msk citronsaft.
3. Vänd ner alla övriga ingredienser och blanda väl. Lägg upp i serveringsskål och toppa med några persiljeblad och fröcrunch.
4. KRYDDIG FRÖCRUNCH: Rosta sesamfrön försiktigt en stekpanna. Häll på en tallrik. Rosta pumpa- och solroskärnor på låg värme tills ordentligt med färg och låt svalna helt.
5. Mortla allt grovt och blanda med kryddorna.
6. Förvara i en lufttät burk och toppa på sallader, grillade grönsaker eller röror.
Köpklart recept för totalt
336,48 kr
Köpklart recept för
336,48 kr