Hemköp

Ny pizzasallad med fröcrunch

En klassiker i nya kläder! Den här varianten av svensk pizzasallad får pigg input av kimchi och dijonsenap. Serveras toppad med kryddig fröcrunch.

25 min

Ny pizzasallad med fröcrunch

Ingredienser

  • 700 g
    strimlad vitkål
  • 1 tsk
    salt
  • 0.5 dl
    crème fraiche
  • 1 msk
    dijonsenap
  • 1 msk
    citron (saft från)
  • 3 msk
    olivolja
  • 1 dl
    färdig kimchi
  • 1 st
    äpple, tunnskivat
  • 1 kruka
    hackad bladpersilja, spara några blad till servering
  • 1 st
    strimlad morot

KRYDDIG FRÖCRUNCH

  • 2 msk
    sesamfrön
  • 1 dl
    pumpakärnor
  • 0.5 dl
    solroskärnor
  • 0.5 tsk
    chiliflakes
  • 2 tsk
    torkad gräslök
  • 1 tsk
    vitlökspulver
  • 2 tsk
    sumak
  • 2 krm
    salt

Gör så här

1. Blanda kålen med salt och krama in det lite med händerna. Låt stå i 10-15 min. Krama ur vätskan som bildats och lägg i en större bunke.

2. Blanda under tiden crème fraiche, senap och 1 msk citronsaft.

3. Vänd ner alla övriga ingredienser och blanda väl. Lägg upp i serveringsskål och toppa med några persiljeblad och fröcrunch.

4. KRYDDIG FRÖCRUNCH: Rosta sesamfrön försiktigt en stekpanna. Häll på en tallrik. Rosta pumpa- och solroskärnor på låg värme tills ordentligt med färg och låt svalna helt.

5. Mortla allt grovt och blanda med kryddorna.

6. Förvara i en lufttät burk och toppa på sallader, grillade grönsaker eller röror.

4 portioner