En klassiker i nya kläder! Den här varianten av svensk pizzasallad får pigg input av kimchi och dijonsenap. Serveras toppad med kryddig fröcrunch.
25 min
KRYDDIG FRÖCRUNCH
1. Blanda kålen med salt och krama in det lite med händerna. Låt stå i 10-15 min. Krama ur vätskan som bildats och lägg i en större bunke.
2. Blanda under tiden crème fraiche, senap och 1 msk citronsaft.
3. Vänd ner alla övriga ingredienser och blanda väl. Lägg upp i serveringsskål och toppa med några persiljeblad och fröcrunch.
4. KRYDDIG FRÖCRUNCH: Rosta sesamfrön försiktigt en stekpanna. Häll på en tallrik. Rosta pumpa- och solroskärnor på låg värme tills ordentligt med färg och låt svalna helt.
5. Mortla allt grovt och blanda med kryddorna.
6. Förvara i en lufttät burk och toppa på sallader, grillade grönsaker eller röror.
4 portioner