Pizzasnurror med julskinka, grönkål och krämig ost

Vad göra med all julskinka som blir kvar efter julbordet? Pizzasnurror såklart! Och så i med lite grönkål och en bit av julosten, som kanske också blivit över.

40 min

9 ingredienser


Köpklart recept för totalt

255,25 kr

Pizzasnurror med julskinka, grönkål och krämig ost
  • 1 rulle

    färdig pizzadeg 400 g

FYLLNING

  • 150 g

    färskost

  • 2 msk

    tomatpuré

  • 3 msk

    pesto rosso, ekologisk

  • 2.5 tsk

    dijonsenap

  • 150 g

    förvälld och urkramad grönkål, finhackad

  • 100 g

    strimlad julskinka

  • 150 g

    riven lagrad julost som cheddar eller edamer

  • 1 st

    ägg, vispat

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, laktos och ägg

Ingredienser

  • 1 rulle

    färdig pizzadeg 400 g

FYLLNING

  • 150 g

    färskost

  • 2 msk

    tomatpuré

  • 3 msk

    pesto rosso, ekologisk

  • 2.5 tsk

    dijonsenap

  • 150 g

    förvälld och urkramad grönkål, finhackad

  • 100 g

    strimlad julskinka

  • 150 g

    riven lagrad julost som cheddar eller edamer

  • 1 st

    ägg, vispat

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, laktos och ägg

Gör så här

1. Värm ugnen till 225°.

2. Blanda samman färskost, tomatpuré, pesto rosso och dijonsenap. Smaka av med salt och peppar.

3. Blanchera grönkålen 30 sek, kyl ner och krama ur all vätska och grovhacka.

4. Bred ut ett lager kräm, strö ut grönkål, strimlad julskinka och ca 100 g riven ost. Krydda med salt och peppar.

5. Rulla ihop degen så tight det bara går till en rulle. Skär skivor på ca 3 cm och lägg i en smord gjutjärnspanna, eller på ett bakplåtspapper på en plåt. Pensla med vispat ägg och strö över resten av osten.

6. Grädda i ugn, ca 15 min eller tills de är bruna och fina på ytan.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

255,25 kr

Köpklart recept för

255,25 kr