Vad göra med all julskinka som blir kvar efter julbordet? Pizzasnurror såklart! Och så i med lite grönkål och en bit av julosten, som kanske också blivit över.
40 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
255,25 kr
1 rulle
färdig pizzadeg 400 g
FYLLNING
150 g
färskost
2 msk
tomatpuré
3 msk
pesto rosso, ekologisk
2.5 tsk
dijonsenap
150 g
förvälld och urkramad grönkål, finhackad
100 g
strimlad julskinka
150 g
riven lagrad julost som cheddar eller edamer
1 st
ägg, vispat
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
1 rulle
färdig pizzadeg 400 g
FYLLNING
150 g
färskost
2 msk
tomatpuré
3 msk
pesto rosso, ekologisk
2.5 tsk
dijonsenap
150 g
förvälld och urkramad grönkål, finhackad
100 g
strimlad julskinka
150 g
riven lagrad julost som cheddar eller edamer
1 st
ägg, vispat
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
1. Värm ugnen till 225°.
2. Blanda samman färskost, tomatpuré, pesto rosso och dijonsenap. Smaka av med salt och peppar.
3. Blanchera grönkålen 30 sek, kyl ner och krama ur all vätska och grovhacka.
4. Bred ut ett lager kräm, strö ut grönkål, strimlad julskinka och ca 100 g riven ost. Krydda med salt och peppar.
5. Rulla ihop degen så tight det bara går till en rulle. Skär skivor på ca 3 cm och lägg i en smord gjutjärnspanna, eller på ett bakplåtspapper på en plåt. Pensla med vispat ägg och strö över resten av osten.
6. Grädda i ugn, ca 15 min eller tills de är bruna och fina på ytan.
Köpklart recept för totalt
255,25 kr
Köpklart recept för
255,25 kr