Pizzasnurror med julskinka, grönkål och krämig ost

Vad göra med all julskinka som blir kvar efter julbordet? Pizzasnurror såklart! Och så i med lite grönkål och en bit av julosten, som kanske också blivit över.

40 min

Pizzasnurror med julskinka, grönkål och krämig ost

Ingredienser

  • 1 rulle
    färdig pizzadeg 400 g

FYLLNING

  • 150 g
    färskost
  • 2 msk
    tomatpuré
  • 3 msk
    pesto rosso, ekologisk
  • 2.5 tsk
    dijonsenap
  • 150 g
    förvälld och urkramad grönkål, finhackad
  • 100 g
    strimlad julskinka
  • 150 g
    riven lagrad julost som cheddar eller edamer
  • 1 st
    ägg, vispat

Gör så här

1. Värm ugnen till 225°.

2. Blanda samman färskost, tomatpuré, pesto rosso och dijonsenap. Smaka av med salt och peppar.

3. Blanchera grönkålen 30 sek, kyl ner och krama ur all vätska och grovhacka.

4. Bred ut ett lager kräm, strö ut grönkål, strimlad julskinka och ca 100 g riven ost. Krydda med salt och peppar.

5. Rulla ihop degen så tight det bara går till en rulle. Skär skivor på ca 3 cm och lägg i en smord gjutjärnspanna, eller på ett bakplåtspapper på en plåt. Pensla med vispat ägg och strö över resten av osten.

6. Grädda i ugn, ca 15 min eller tills de är bruna och fina på ytan.

6 portioner