Len gräddsås och smörstekta köttbullar på vegofärs till en vegansk middag! Servera med lingon. Recept från Gustav @javligtgott Johansson i samarbete med Hemköp.
45 min
21 ingredienser
Köpklart recept för totalt
306,42 kr
KÖTTBULLAR
400 g
formbar vegofärs
1 st
finhackad gul lök
2 st
pressade vitlöksklyftor
2 msk
havregrädde
2 msk
dijonsenap
1.5 msk
grönsaksfond
1 msk
kinesisk soja
0.5 msk
mald kryddpeppar
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
1 msk
veganskt smör att steka i
GRÄDDSÅS
2.5 dl
havregrädde
1.5 msk
grönsaksfond
1 msk
svartvinbärsgelé (med pektin)
1 msk
soja
1 tsk
torkad timjan
5 st
torkade mortlade enbär
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
SERVERINGSFÖRSLAG
4 st
hasselbackspotatis
1 dl
rårörda lingon
Allergiinformation
soja
KÖTTBULLAR
400 g
formbar vegofärs
1 st
finhackad gul lök
2 st
pressade vitlöksklyftor
2 msk
havregrädde
2 msk
dijonsenap
1.5 msk
grönsaksfond
1 msk
kinesisk soja
0.5 msk
mald kryddpeppar
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
1 msk
veganskt smör att steka i
GRÄDDSÅS
2.5 dl
havregrädde
1.5 msk
grönsaksfond
1 msk
svartvinbärsgelé (med pektin)
1 msk
soja
1 tsk
torkad timjan
5 st
torkade mortlade enbär
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
SERVERINGSFÖRSLAG
4 st
hasselbackspotatis
1 dl
rårörda lingon
Allergiinformation
soja
1. Tina vegofärsen på ett fat i cirka 30 minuter, men vänta inte längre än så (den ska inte få rumstemperatur).
2. Blanda ihop färsen med alla ingredienser. Forma till små bollar, cirka 2 cm stora. Stek dem i omgångar i stekpanna på hög värme med rikligt med vegosmör, tills de fått fin färg och känns fasta. Ta upp dem ur pannan och håll varma.
3. Häll ner alla ingredienser till gräddsåsen i stekpannan som du stekte köttbullarna i och låt koka ihop 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar och låt sedan köttbullarna koka med den sista minuten. Servera med hasselbackspotatis och rårörda lingon.
Köpklart recept för totalt
306,42 kr
Köpklart recept för
306,42 kr