Pesto-pasta goes taco-style. Det perfekta sättet att servera sin pasta när man vill att både vuxna och barn ska vara nöjda.
20 min
GRÖN SÄSONGSPESTO
1. Mixa alla ingredienser i en mat- beredare till en grov pesto. Smaka ev av med mer salt och peppar.
2. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
3. Skala morötterna. Svarva eller skiva tunt med mandolin/osthyvel. Lägg i skål.
4. Kärna ur paprikan och dela i bitar. Lägg i skål.
5. Häll av vattnet från mozzarellan och bryt i bitar. Toppa med flingsalt och nymalen peppar.
6. Lägg upp oliver, salladsblad och nötter i skålar.
7. När pastan är klar, häll av och spara 1⁄2 dl av kokvattnet. Medan pastan är varm, blanda runt oljan och därefter peston. Addera ev 1 msk av kokvattnet om pastan känns torr.
8. Servera pastan med riven parmesan, svartpeppar och övriga tillbehör.
4 portioner