Pork shawarma med citron

Ett recept som nästan lagar sig självt och ger helt magiska smaker. Shawarma är tunnhyvlad fläskkarré som är superenkel att laga och kan ätas som den är eller som en kebab i orientaliskt tunnbröd. Stek karrén tillsammans med citron för smakmagi!

30 min

12 ingredienser


Köpklart recept för totalt

287,34 kr

Pork shawarma med citron
  • 500 g

    fläskkarré utan ben

  • 2 msk

    kebabkrydda (ej tillgänglig online)

  • 1 st

    citron

  • 2.5 msk

    olivolja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

TILL SERVERING

  • 0.5 st

    strimlad spetskål

  • 1 msk

    sumakkrydda

  • 1 st

    silverlök

  • 1 dl

    kebabsås

  • 1 dl

    vitlöksmajonnäs

  • 4 st

    liba bröd

Ingredienser

  • 500 g

    fläskkarré utan ben

  • 2 msk

    kebabkrydda (ej tillgänglig online)

  • 1 st

    citron

  • 2.5 msk

    olivolja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

TILL SERVERING

  • 0.5 st

    strimlad spetskål

  • 1 msk

    sumakkrydda

  • 1 st

    silverlök

  • 1 dl

    kebabsås

  • 1 dl

    vitlöksmajonnäs

  • 4 st

    liba bröd

Gör så här

1. Rulla in karrén i plastfilm till en tajt rulle och lägg i frysen ca 1–2 timmar.

2. Ta ut och tunnskiva så tunt det går, gärna på skärmaskin.

3. Blanda karréskivorna med kebabkrydda, citronskivor, olja, salt och peppar.

4. Hetta upp en panna och lägg i 1⁄3-del av det marinerade köttet, stekt snabbt på hög värme under omrörning.

Tips! Du kan alltid göra din egen kebabkrydda genom att blanda 1 tsk svartpeppar, oregano, spiskummin, paprika, cayennepeppar, vitlök, gurkmeja, koriander och chilipeppar.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

287,34 kr

Köpklart recept för

287,34 kr