Hemköp

Pork shawarma med citron

Ett recept som nästan lagar sig självt och ger helt magiska smaker. Shawarma är tunnhyvlad fläskkarré som är superenkel att laga och kan ätas som den är eller som en kebab i orientaliskt tunnbröd. Stek karrén tillsammans med citron för smakmagi!

30 min

Pork shawarma med citron

Ingredienser

  • 500 g
    fläskkarré utan ben
  • 2 msk
    kebabkrydda (ej tillgänglig online)
  • 1 st
    citron
  • 2.5 msk
    olivolja
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

TILL SERVERING

  • 0.5 st
    strimlad spetskål
  • 1 msk
    sumakkrydda
  • 1 st
    silverlök
  • 1 dl
    kebabsås
  • 1 dl
    vitlöksmajonnäs
  • 4 st
    liba bröd

Gör så här

1. Rulla in karrén i plastfilm till en tajt rulle och lägg i frysen ca 1–2 timmar.

2. Ta ut och tunnskiva så tunt det går, gärna på skärmaskin.

3. Blanda karréskivorna med kebabkrydda, citronskivor, olja, salt och peppar.

4. Hetta upp en panna och lägg i 1⁄3-del av det marinerade köttet, stekt snabbt på hög värme under omrörning.

Tips! Du kan alltid göra din egen kebabkrydda genom att blanda 1 tsk svartpeppar, oregano, spiskummin, paprika, cayennepeppar, vitlök, gurkmeja, koriander och chilipeppar.

4 portioner

Hemköp chat icon