Hemköp

Portabellopizza

30 min

Portabellopizza

Ingredienser

  • 8 st
    portabellosvampar
  • 0.5 dl
    olivolja
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

TOPPING 1

  • 2 dl
    krossade tomater
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 1 msk
    olivolja
  • 100 g
    ricotta
  • 3 msk
    pesto
  • 1 msk
    pinjenötter
  • 0.5 kruka
    basilika
  • 1 dl
    riven parmesan

TOPPING 2

  • 1 st
    grovt riven mozzarella
  • 0.5 st
    klyftad rödlök
  • 1 st
    skivad jalapeño
  • 50 g
    repad grönkål
  • 1 msk
    olja att fritera i

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Ta bort foten på svampen. Pensla svamparna med olja, salta och peppra.

3. Topping 1: Lägg tomatkross i hälften av svamparna och gratinera ca 15 minuter.

4. Blanda samman ricotta med pesto och pinjenötter, smaka av med salt och peppar. Toppa de gratinerade svamparna med en klick kräm, parmesan och några basilikablad.

5. Topping 2. Lägg riven mozzarella varvat med rödlök och jalapeño i resterande svampar. Krydda med salt och peppar. Gratinera ca 15 minuter.

6. Fritera grönkålen och toppa på mozzarellasvamparna.

4 portioner

Hemköp chat icon