Portabellopizza

30 min

18 ingredienser


Köpklart recept för totalt

238,22 kr

Portabellopizza
  • 8 st

    portabellosvampar

  • 0.5 dl

    olivolja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

TOPPING 1

  • 2 dl

    krossade tomater

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 1 msk

    olivolja

  • 100 g

    ricotta

  • 3 msk

    pesto

  • 1 msk

    pinjenötter

  • 0.5 kruka

    basilika

  • 1 dl

    riven parmesan

TOPPING 2

  • 1 st

    grovt riven mozzarella

  • 0.5 st

    klyftad rödlök

  • 1 st

    skivad jalapeño

  • 50 g

    repad grönkål

  • 1 msk

    olja att fritera i

Ingredienser

  • 8 st

    portabellosvampar

  • 0.5 dl

    olivolja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

TOPPING 1

  • 2 dl

    krossade tomater

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 1 msk

    olivolja

  • 100 g

    ricotta

  • 3 msk

    pesto

  • 1 msk

    pinjenötter

  • 0.5 kruka

    basilika

  • 1 dl

    riven parmesan

TOPPING 2

  • 1 st

    grovt riven mozzarella

  • 0.5 st

    klyftad rödlök

  • 1 st

    skivad jalapeño

  • 50 g

    repad grönkål

  • 1 msk

    olja att fritera i

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Ta bort foten på svampen. Pensla svamparna med olja, salta och peppra.

3. Topping 1: Lägg tomatkross i hälften av svamparna och gratinera ca 15 minuter.

4. Blanda samman ricotta med pesto och pinjenötter, smaka av med salt och peppar. Toppa de gratinerade svamparna med en klick kräm, parmesan och några basilikablad.

5. Topping 2. Lägg riven mozzarella varvat med rödlök och jalapeño i resterande svampar. Krydda med salt och peppar. Gratinera ca 15 minuter.

6. Fritera grönkålen och toppa på mozzarellasvamparna.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

238,22 kr

Köpklart recept för

238,22 kr