Hemköp

Potatis & dijonsallad med smak av prästost

En aioli-baserad potatissallad är ett utmärkt sällskap till många huvudrätter. Denna variant med dijonsenap och prästost skapar ett härligt potpurri av smaker.

60 min

Potatis & dijonsallad med smak av prästost

Ingredienser

  • 1 kg
    skivad potatis
  • 2 dl
    aioli
  • 3 msk
    dijonsenap
  • 2 dl
    grovriven prästost
  • 2 msk
    vinäger
  • salt & peppar
  • 2 st
    krukor hackad gräslök

Gör så här

1. Koka potatisen och låt svalna.

2. Rör samman aioli, dijonsenap, prästost och vinäger i en bunke och smaka av med salt och peppar.

3. Vänd i den kokta kalla potatisen tillsammans med gräslök och blanda väl. Smaka av med salt och peppar. Blir godast om den får dra ytterligare ngn timme innan servering.

4 portioner

Hemköp chat icon