Hemköp

Potatis, skinka och ägg med pickels

En vardagsfavorit som är så god och enkel att den utan problem kan glida in på helgens meny. Nykokt potatis, ägg och god skinka blir spännande med syrliga pickels! Recept från Mathias Dahlgren i samarbete med Hemköp.

30 min

Potatis, skinka och ägg med pickels

Ingredienser

  • 400 g
    nykokta små potatisar
  • 300 g
    skivad kokt skinka
  • 4 st
    nykokta ägg
  • 8 blad
    god sallad
  • 1 kruka
    persilja
  • 1 msk
    olivolja

PICKELSRÖRA

  • 1 burk
    pickels, avrunnen, ca 200 g
  • 1 dl
    färdig gravlaxsås
  • 0.5 st
    finhackad silverlök
  • 0.5 st
    finhackat äpple
  • 1 nypa
    gul curry
  • 1 nypa
    mald cayennepeppar
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    nymald svartpeppar

Gör så här

1. Blanda pickels, gravlaxsås, lök, äpple, curry och cayennepeppar. Smaka av med salt och peppar.

2. Arrangera potatis, skinka, kokta ägg i halvor, salladsblad och pickelsröra på ett serveringsfat.

3. Skär persiljan grovt och strö den över alltihop. Ringla till sist över lite olivolja. Bjud gärna ett gott bröd med smör och en kall ljus lageröl till.

4 portioner

Hemköp chat icon