Potatis, skinka och ägg med pickels

En vardagsfavorit som är så god och enkel att den utan problem kan glida in på helgens meny. Nykokt potatis, ägg och god skinka blir spännande med syrliga pickels! Recept från Mathias Dahlgren i samarbete med Hemköp.

30 min

14 ingredienser


Köpklart recept för totalt

227,79 kr

Potatis, skinka och ägg med pickels
  • 400 g

    nykokta små potatisar

  • 300 g

    skivad kokt skinka

  • 4 st

    nykokta ägg

  • 8 blad

    god sallad

  • 1 kruka

    persilja

  • 1 msk

    olivolja

PICKELSRÖRA

  • 1 burk

    pickels, avrunnen, ca 200 g

  • 1 dl

    färdig gravlaxsås

  • 0.5 st

    finhackad silverlök

  • 0.5 st

    finhackat äpple

  • 1 nypa

    gul curry

  • 1 nypa

    mald cayennepeppar

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    nymald svartpeppar

Allergiinformation

ägg

Ingredienser

  • 400 g

    nykokta små potatisar

  • 300 g

    skivad kokt skinka

  • 4 st

    nykokta ägg

  • 8 blad

    god sallad

  • 1 kruka

    persilja

  • 1 msk

    olivolja

PICKELSRÖRA

  • 1 burk

    pickels, avrunnen, ca 200 g

  • 1 dl

    färdig gravlaxsås

  • 0.5 st

    finhackad silverlök

  • 0.5 st

    finhackat äpple

  • 1 nypa

    gul curry

  • 1 nypa

    mald cayennepeppar

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    nymald svartpeppar

Allergiinformation

ägg

Gör så här

1. Blanda pickels, gravlaxsås, lök, äpple, curry och cayennepeppar. Smaka av med salt och peppar.

2. Arrangera potatis, skinka, kokta ägg i halvor, salladsblad och pickelsröra på ett serveringsfat.

3. Skär persiljan grovt och strö den över alltihop. Ringla till sist över lite olivolja. Bjud gärna ett gott bröd med smör och en kall ljus lageröl till.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

227,79 kr

Köpklart recept för

227,79 kr