Hemköp

Potatis- och purjolökssoppa med torsk och bacon

En riktig ”bondsoppa” som får sällskap av nystekt torsk och knaprigt bacon.

25 min

Potatis- och purjolökssoppa med torsk och bacon

Ingredienser

  • 1 st
    gul lök
  • 1 st
    purjolök (ca. 15 cm från)
  • 1.5 tsk
    korianderfrön (eller malen)
  • 1 msk
    smör
  • 600 g
    potatis (ca. 8 st)
  • 8.5 dl
    vatten
  • 1 dl
    vispgrädde
  • 2 st
    grönsaksbuljongtärningar
  • 250 g
    torskfilé
  • 1 paket
    bacon
  • 1 kruka
    körvel

Gör så här

1. Skala löken och hacka den fint. Skölj och strimla purjolöken. Mortla korianderfröna.

2. Fräs lök och purjolök i smör på medel-värme tillsammans med de mortlade korianderfröna tills löken mjuknat.

3. Skala potatisen och dela i bitar. Lägg ner potatisen i soppan och låt fräsa med ett par minuter. Tillsätt vatten, grädde och buljongtärningarna, koka upp och låt sedan sjuda på låg värme tills potatisen mjuknat.

4. Mixa soppan slät, späd ev med lite mer vatten om den känns tjock.

5. Klipp baconet i bitar och stek det knaprigt på medelhög värme. Låt rinna av på hushållspapper.

6. Dela torsken i bitar och salta och peppra på båda sidorna. Stek gyllene i en stekpanna på medelvärme tills de är färdiga rakt igenom.

7. Servera soppan med stekt bacon och torsk. Toppa med körvel.

4 portioner

Hemköp chat icon