Krossad potatis med brynt sardellsmör

Sommarsmak extra allt blir det här, med rostad färskpotatis, örter och ett fantatstiskt brynt sardellsmör. Recept av Sandra Mastio i samarbete med Hemköp.

50 min

8 ingredienser


Köpklart recept för totalt

329,80 kr

Krossad potatis med brynt sardellsmör
  • 900 g

    små delikatesspotatisar

  • 1 dl

    olivolja

  • 1 tsk

    salt

  • 1 tsk

    svartpeppar

  • 100 g

    smör

  • 5 st

    sardellfiléer

  • 0.5 kruka

    finhackad dill

  • 1 kruka

    finhackad gräslök

Allergiinformation

mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos

Ingredienser

  • 900 g

    små delikatesspotatisar

  • 1 dl

    olivolja

  • 1 tsk

    salt

  • 1 tsk

    svartpeppar

  • 100 g

    smör

  • 5 st

    sardellfiléer

  • 0.5 kruka

    finhackad dill

  • 1 kruka

    finhackad gräslök

Allergiinformation

mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°C.

2. Koka potatisen med skal i rejält saltat vatten tills den är mjuk.

3. Lägg potatisen i en ugnsfast form, krossa med en slev eller med handen – om de är kalla.

4. Ringla över 1 dl olivolja, salt och peppar och blanda.

5. Ugnsrosta ca 25 min tills potatisen är krispig och frasig, rör om då och då.

6. Bryn smöret i en liten kastrull tills det doftar som smörkola.

7. Finhacka sardeller och örter och vispa ner i smöret. Hällsmöret över potatisen när de är klara i ugnen.

8. Toppa med lite mer färska örter och servera.

Tips! Har du en bra gjutjärnspanna kan du tillaga potatisen direkt i grillglöden.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

329,80 kr

Köpklart recept för

329,80 kr