Letar du efter ett grundrecept på ett riktigt gott och fluffigt potatismos? Det kommer här! Allra bäst mos får du om du väljer mjöliga potatissorter med en hög stärkelsehalt som King Edward, Matilda eller Asterix, då fast potatis kan göra moset lite klibbigare.
Mjölken och smöret är det som gör moset riktigt krämigt, och kryddorna höger alla smaker. Vill du ha ännu krämigare potatismos? Var inte snål, tillsätt ännu mera smör! För ännu mer maxat potatismos, addera vitlök, hackad dill, gräslök eller lite citronsaft.
30 min
5 ingredienser
Köpklart recept för totalt
36,95 kr
900 g
potatis
3 msk
smör
1.5 dl
mjölk
1.5 krm
vitpeppar
1.5 krm
salt
Allergiinformation
mjölkprotein och laktos
900 g
potatis
3 msk
smör
1.5 dl
mjölk
1.5 krm
vitpeppar
1.5 krm
salt
Allergiinformation
mjölkprotein och laktos
1. Skala och skär potatisen i 3 cm stora bitar.
2. Koka potatisen mjuk i kallt, saltat vatten i ca 15 min.
3. Häll av vattnet från potatisen och tillsätt varm mjölk, smör, salt och vitpeppar.
4. Blanda till ett mos medan potatisen är varm med en potatisstöt/slev eller elvisp.
Tips! Elvisp kan göra potatismos limmigt, så om du använder elvisp tänk på att vispa försiktigt, på låg hastighet och överarbeta inte potatisen.
Köpklart recept för totalt
36,95 kr
Köpklart recept för
36,95 kr