90 min
Portioner: 8
1 färdigkavlad pajdeg
FYLLNING:
2 gula lökar
1 msk smör
300 g kokt färskpotatis, skivad
3 ägg
1 dl mjölk
1 dl grädde
200 g Västerbottensost, riven
salt och peppar
300 g kantareller
1. Skär ut cirklar av pajdegen och lägg i portionsformar. Låt lite av pajdegen gå ut över kanten. Förgrädda i 225° ca 8 minuter.
2. Skiva löken tunt och svetta den mjuk i smör på låg värme. Stek kantarellerna gyllene och blanda med löken. Täck sedan pajbotten med lök och kantareller. Skiva potatisen och varva med lök och kantareller.
3. Vispa samman ägg, grädde och mjölk, tillsätt osten. Smaka av med salt och peppar. Häll ostfyllningen i pajskalet och grädda ca 20 minuter tills pajen stelnat. Servera ljummen.