Hemköp

Potatisplättar med syrad grädde & hummerklo

Recept från i säsong: december 2018

30 min

Potatisplättar med syrad grädde & hummerklo

Ingredienser

  • 2 st
    bakpotatis grovrivna
  • 0.5 st
    gul lök mixad
  • 0.5 dl
    ströbröd
  • 1 st
    ägg
  • 1 msk
    potatismjöl
  • 1 tsk
    salt
  • 1 tsk
    svartpeppar
  • 1 msk
    smör eller olja att steka i
  • 2 dl
    grädde
  • 2 pk
    hummer (4 st rensade hummerklor)
  • 1 st
    tunnskivad silverlök
  • 1 knippe
    finhackad gräslök

Gör så här

1. Lägg den nyrivna potatisen i kallt vatten i 10 minuter och sila sen av ordentligt.

2. Lägg potatis och lök i en kökshandduk och pressa ut så mkt vätska det går.

3. Blanda potatis och lök i en bunke med ägg, ströbröd och mjöl, krydda med salt och peppar. Stek i smör med lite olja på båda sidor tills de är krispiga.

4. Servera med syrad grädde, hummerklo, lök och gräslök.

4 portioner

Hemköp chat icon