Potatisvåffla med varmrökt lax, pepparrot och rom

Recept på en lite matigare våffla som passar perfekt till vårlunchen! Frasig, mättande och alldeles underbar.  

30 min

15 ingredienser


Köpklart recept för totalt

124,75 kr

Potatisvåffla med varmrökt lax, pepparrot och rom
  • 4 st

    salladslökar

  • 2 dl

    crème fraiche

  • 3 msk

    pepparrot, finriven

  • 300 g

    varmrökt lax

  • 75 g

    smör

  • 300 g

    potatis

  • 2 st

    ägg

  • 4.5 dl

    mjölk

  • 4.5 dl

    vetemjöl

  • 1.5 tsk

    bakpulver

  • 1 fp

    rom

  • 1 kruka

    dill

  • 1 st

    citron

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    peppar

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, fisk eller skaldjur, laktos och ägg

Ingredienser

  • 4 st

    salladslökar

  • 2 dl

    crème fraiche

  • 3 msk

    pepparrot, finriven

  • 300 g

    varmrökt lax

  • 75 g

    smör

  • 300 g

    potatis

  • 2 st

    ägg

  • 4.5 dl

    mjölk

  • 4.5 dl

    vetemjöl

  • 1.5 tsk

    bakpulver

  • 1 fp

    rom

  • 1 kruka

    dill

  • 1 st

    citron

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    peppar

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, fisk eller skaldjur, laktos och ägg

Gör så här

  1. Hacka salladslöken fint och blanda med crème fraîche och pepparrot. Addera laxen och mosa den med en gaffel. Smaka av med salt och peppar.
  2. Smält smöret. Riv potatisen fint och krama ur vätskan. Blanda riven potatis med ägg, mjölk, vetemjöl, bakpulver, ½ tsk salt och det smälta smöret.
  3. Grädda sex våfflor.
  4. Toppa våfflorna med laxröra, rom och dill. Servera med citron.


Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

124,75 kr

Köpklart recept för

124,75 kr