Potatisvåffla med varmrökt lax, pepparrot och rom
Recept på en lite matigare våffla som passar perfekt till vårlunchen! Frasig, mättande och alldeles underbar.
30 min
15 ingredienser
Köpklart recept för totalt
120,65 kr
4 st
salladslökar
2 dl
crème fraiche
3 msk
pepparrot, finriven
300 g
varmrökt lax
75 g
smör
300 g
potatis
2 st
ägg
4.5 dl
mjölk
4.5 dl
vetemjöl
1.5 tsk
bakpulver
1 fp
rom
1 knippe
dill
1 st
citron
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, fisk eller skaldjur, laktos och ägg
Ingredienser
4 st
salladslökar
2 dl
crème fraiche
3 msk
pepparrot, finriven
300 g
varmrökt lax
75 g
smör
300 g
potatis
2 st
ägg
4.5 dl
mjölk
4.5 dl
vetemjöl
1.5 tsk
bakpulver
1 fp
rom
1 knippe
dill
1 st
citron
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, fisk eller skaldjur, laktos och ägg
Gör så här
- Hacka salladslöken fint och blanda med crème fraîche och pepparrot. Addera laxen och mosa den med en gaffel. Smaka av med salt och peppar.
- Smält smöret. Riv potatisen fint och krama ur vätskan. Blanda riven potatis med ägg, mjölk, vetemjöl, bakpulver, ½ tsk salt och det smälta smöret.
- Grädda sex våfflor.
- Toppa våfflorna med laxröra, rom och dill. Servera med citron.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
120,65 kr
Köpklart recept för
120,65 kr