Hemköp

Potatisvåffla med varmrökt lax, pepparrot och rom

Recept på en lite matigare våffla som passar perfekt till vårlunchen! Frasig, mättande och alldeles underbar.  

30 min

Potatisvåffla med varmrökt lax, pepparrot och rom

Ingredienser

  • 4 st
    salladslökar
  • 2 dl
    crème fraiche
  • 3 msk
    pepparrot, finriven
  • 300 g
    varmrökt lax
  • 75 g
    smör
  • 300 g
    potatis
  • 2 st
    ägg
  • 4.5 dl
    mjölk
  • 4.5 dl
    vetemjöl
  • 1.5 tsk
    bakpulver
  • 1 fp
    rom
  • 1 kruka
    dill
  • 1 st
    citron
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar

Gör så här

  1. Hacka salladslöken fint och blanda med crème fraîche och pepparrot. Addera laxen och mosa den med en gaffel. Smaka av med salt och peppar.
  2. Smält smöret. Riv potatisen fint och krama ur vätskan. Blanda riven potatis med ägg, mjölk, vetemjöl, bakpulver, ½ tsk salt och det smälta smöret.
  3. Grädda sex våfflor.
  4. Toppa våfflorna med laxröra, rom och dill. Servera med citron.

6 portioner

141,75 kr
Hemköp chat icon