Hemköp

Primörer och friterat bröd med citron- och dillmajonnäs

Allt det godaste våren har att bjuda på och så lite friterat bröd på det! Det här är en rätt som tar slut alldeles för fort, men det blir så när man doppar rädisor i dillmajonnäs. Det är ändå värt det.

45 min

Primörer och friterat bröd med citron- och dillmajonnäs

Ingredienser

  • 1 st
    ägg, rumstempererat
  • 1 st
    citron
  • 1 tsk
    dijonsenap
  • 2 dl
    neutral rapsolja (ej kallpressad) + olja att fritera i
  • 1 kruka
    dill
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar
  • 1 paket
    orientbröd
  • 1 nypa
    flingsalt
  • 160 g
    potatis
  • 160 g
    gulbetor
  • 160 g
    polkabetor
  • 160 g
    morötter
  • 160 g
    små gurkor (ej tillgängligt online)
  • 160 g
    rädisor

Gör så här

1. Knäck ägget i en stavmixerkanna. Riv över zesten av citronen och pressa i 1 msk av saften. Tillsätt senap och sist 2 dl rapsolja. Sätt ner stavmixern i botten och börja mixa, dra långsamt uppåt tills all olja är inmixad.

2. Hacka dillen grovt och mixa in ordentligt i majonnäsen. Smaka av med salt och peppar.

3. Värm upp 1-2 cm olja i en tjockbottnad kastrull. Skär brödet i mindre bitar och fritera bitarna i omgångar tills de är lätt gyllenbruna. Det går snabbt, så håll koll. Låt dem rinna av på hushållspapper och strö över lite flingsalt.

4. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Skala betorna. Halvera eller klyfta potatis och betor, beroende på storlek, och låt koka i 15-20 minuter tills de börjat mjukna. Låt allt koka 1 minut till. Häll av och skölj i kallt vatten för att avstanna tillagningen.

5. Halvera rädisorna och skär morötter och gurkor på längden.

6. Lägg upp grönsakerna och det friterade brödet på ett stort fat. Servera med majonnäsen.

4 portioner

Hemköp chat icon