10 min
Portioner: 8
1 kg benfri karré
2 gula lökar, skivade
3 vitlöksklyftor, hackade
BBQ_SÅS:
1 dl ketchup
1 msk chipotlepasta
1 msk farinsocker
1 msk whisky (kan uteslutas)
½ dl vatten
1 tsk koriander, malen
1 tsk spiskummin, malen
1 tsk salt
TILLBEHÖR:
Vetetortillas små, grillade
Nachos
Majskolvar
Gräddfil
Bönor
Sallad
Tomater
Rödlök
Riven ost
1. Sätt ugnen på 130°.
2. Lägg köttet i en tjockbottnad gryta, lergryta eller ugnsform med lock.
3. Blanda alla ingredienser till bbq-såsen.
4. Gnid in köttet med sås och lägg skivad lök och vitlök ovanpå. Täck med lock och ugnsstek ca 5 timmar.
5. Låt svalna, riv med 2 gafflar och blanda med resten av såsen. Smaka av med lite mer chili, bbq-sås eller salt om det behövs.
6. Servera pulled pork varm eller ljummen.