Laga tacos med pulled pork nästa gång du dukar upp till taco fiesta! Det här receptet låter bog eller fläskkarré få dra sig i timmar i ugnen, med en underbar rub på kryddor och rödvinsvinäger.
255 min
19 ingredienser
Köpklart recept för totalt
254,48 kr
1 kg
fläskbog eller karré
2 msk
paprikapulver
1 tsk
anchochilipulver
1 tsk
vitlökspulver
1 tsk
svartpeppar
1 msk
koriander, malen
1 msk
timjan
1 msk
oregano
1 msk
fänkålsfrön, grovmortlade
1 msk
salt
0.5 dl
vatten
0.5 dl
rödvinsvinäger
GUACAMOLE
4 st
avokado
1 st
limefrukt, saften
1 knippe
koriander, strimlad
1 tsk
röd chili, finhackad
1 nypa
salt
1 st
isbergssallad
1 paket
vetetortillas
1 kg
fläskbog eller karré
2 msk
paprikapulver
1 tsk
anchochilipulver
1 tsk
vitlökspulver
1 tsk
svartpeppar
1 msk
koriander, malen
1 msk
timjan
1 msk
oregano
1 msk
fänkålsfrön, grovmortlade
1 msk
salt
0.5 dl
vatten
0.5 dl
rödvinsvinäger
GUACAMOLE
4 st
avokado
1 st
limefrukt, saften
1 knippe
koriander, strimlad
1 tsk
röd chili, finhackad
1 nypa
salt
1 st
isbergssallad
1 paket
vetetortillas
1. Blanda samman kryddrubben och gnid in köttet 2-3 timmar innan tillagning.
2. Sätt ugnen på 125°.
3. Lägg köttet i ugnsfast form, pensla med lite vinägervatten och baka ca 4 timmar. Vänd köttet lite då och då, pensla varje gång med lite vinägervatten.
4. Kärna ur avokadon och mosa grovt, blanda med chili, koriander och smaka av med limesaft, salt och peppar.
5. Dra sönder köttet med en gaffel och servera i mjuka tacos med guacamolen och isbergsallad.
TIPS: Lägg tillbaka avokadokärnorna i guacamolen så bibehåller den sin fina ljusgröna färg.
Köpklart recept för totalt
254,48 kr
Köpklart recept för
254,48 kr