Pumpapasta med gräddig vitlöks- och parmesansås

En enkel rätt som går snabbt att laga och ändå smakar himmelskt när du vill ha något lite extra gott en vanlig tisdag. Och javisst, den passar också för en finfredag. Pumpa och grönkål är dessutom i säsong nu.

35 min

9 ingredienser


Köpklart recept för totalt

152,70 kr

Pumpapasta med gräddig vitlöks- och parmesansås
  • 400 g

    pasta av sorten rigatoni

  • 400 g

    butternutpumpa

  • 1 msk

    olivolja

  • 1 st

    vitlök (ca. 3 st klyftor, krossade)

  • 3 dl

    vispgrädde

  • 100 g

    grönkål

  • 1.5 dl

    parmesan, riven

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Ingredienser

  • 400 g

    pasta av sorten rigatoni

  • 400 g

    butternutpumpa

  • 1 msk

    olivolja

  • 1 st

    vitlök (ca. 3 st klyftor, krossade)

  • 3 dl

    vispgrädde

  • 100 g

    grönkål

  • 1.5 dl

    parmesan, riven

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Skär pumpan i fyrkanter, lägg i en form och ringla över olivolja. Ställ i ugnen i cirka 20–25 minuter eller tills pumpan är mjuk.

2. Krossa vitlöksklyftorna och lägg i en kastrull tillsammans med grädden. Koka upp och låt puttra på svag värme cirka 20 minuter tills grädden kokat ner.

3. Skär av stammarna på grönkålen och riv grönkålsbladen i små bitar. Lägg ner bladen i grädden tillsammans med den rivna parmesanen och låt puttra någon minut till.

4. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Häll sedan av pastavattnet, men obs, spara 1 dl av vattnet i en skål.

5. Blanda ner pumpa och grönkålsgrädden i pastakastrullen, späd eventuellt med lite sparat pastavatten. Salta och peppra. Servera!



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

152,70 kr

Köpklart recept för

152,70 kr