Pumparisotto med svamptopping
Glöm jobbiga spöken och störiga zombies, bjud över den inre cirkeln på en höstmiddag för dem som verkligen har vett att uppskatta All Hallow's Eve.
Tips! Pumpapurén kan du ha i pajer, potatismos, smoothies och annat!
40 min
19 ingredienser
Köpklart recept för totalt
363,14 kr
Pumpapuré
500 g
pumpakött i större bitar, alla sorter går bra
1 msk
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Risotto
3 msk
olivolja
1 st
lök
1 st
vitlöksklyfta
2 dl
risottoris
1 dl
vitt vin
2 dl
pumpapuré
1 l
vatten
2 st
grönsaksbuljongtärningar
1 msk
smör
2 dl
riven parmesanost
Topping:
150 g
blandad valfri svamp
2 msk
smör
1 kruka
salvia
2 msk
olivolja
Allergiinformation
mjölkprotein
Ingredienser
Pumpapuré
500 g
pumpakött i större bitar, alla sorter går bra
1 msk
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Risotto
3 msk
olivolja
1 st
lök
1 st
vitlöksklyfta
2 dl
risottoris
1 dl
vitt vin
2 dl
pumpapuré
1 l
vatten
2 st
grönsaksbuljongtärningar
1 msk
smör
2 dl
riven parmesanost
Topping:
150 g
blandad valfri svamp
2 msk
smör
1 kruka
salvia
2 msk
olivolja
Allergiinformation
mjölkprotein
Gör så här
Pumpapuré:
- Sätt ugnen på 180C°.
- Lägg pumpabitarna på en plåt och rosta ca 30 min tills de är mjuka.
- Mixa till en slät puré, koka ihop om den känns vattnig.
Risotto:
- Stek lök och vitlök i olivolja på svag värme ett par minuter.
- Tillsätt riset och låt steka med några minuter.
- Häll på vinet och vänd ner pumpapurén.
- Späd med utblandad buljong lite i sänder.
- Låt småkoka ca 20-25 minuter till riset är mjukt med bibehållen al dente kärna.
- Vänd ner parmesanost och en klick smör. Smaka av med salt och svartpeppar.
Svamptopping:
- Skiva svampen och stek gyllene i smör.
- Plocka salviablad och stek frasiga i lite olivolja.
- Toppa risotton med svamp och salviablad.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
363,14 kr
Köpklart recept för
363,14 kr