Pumpasallad med yoghurtsås och rostade nötter
Brukar du titta längtansfullt på pumporna i butik, men känna dig vilsen över hur de ska hanteras? Inte längre! Ät och njut och känn dig helt insatt med denna nya favorit.
40 min
12 ingredienser
Köpklart recept för totalt
141,70 kr
500 g
pumpa, gärna muscat el butternut
3 msk
olivolja
1 nypa
salt
1 msk
chiliflakes
2.5 dl
matlagningsyoghurt
1 fp
fetaost
1 kruka
mynta
0.5 dl
mandel
0.5 dl
pistagenötter
0.5 dl
pumpafrön
2 msk
olivolja
1 tsk
flingsalt
Allergiinformation
mjölkprotein, nötter och laktos
Ingredienser
500 g
pumpa, gärna muscat el butternut
3 msk
olivolja
1 nypa
salt
1 msk
chiliflakes
2.5 dl
matlagningsyoghurt
1 fp
fetaost
1 kruka
mynta
0.5 dl
mandel
0.5 dl
pistagenötter
0.5 dl
pumpafrön
2 msk
olivolja
1 tsk
flingsalt
Allergiinformation
mjölkprotein, nötter och laktos
Gör så här
1. Sätt ugnen på 180°C.
2. Skala och skär pumpan i mindre bitar, ca 5x5 cm.
3. Lägg ut dem på på ett bakplåtspapper på en plåt. Strö på salt och chiliflakes, ringla över olivoljan.
4. Rosta pumpan i ugnen ca 30-40 min, tills den får en härlig färg.
5. Under tiden blandar du yoghurt med smulad fetaost och hackad mynta.
6. Grovhacka mandlar och pistagenötter, rosta dem sen i en torr panna tillsammans med pumpafrön och flingsalt. Häll på 2 msk olivolja på slutet.
7. Lägg upp den rostade pumpan på ett fat, skeda över yoghurtsåsen och toppa med de rostade nötterna.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
141,70 kr
Köpklart recept för
141,70 kr