Hemköp

Pumpasallad med yoghurtsås och rostade nötter

Brukar du titta längtansfullt på pumporna i butik, men känna dig vilsen över hur de ska hanteras? Inte längre! Ät och njut och känn dig helt insatt med denna nya favorit. 

40 min

Pumpasallad med yoghurtsås och rostade nötter

Ingredienser

  • 500 g
    pumpa, gärna muscat el butternut
  • 3 msk
    olivolja
  • 1 nypa
    salt
  • 1 msk
    chiliflakes
  • 2.5 dl
    matlagningsyoghurt
  • 1 fp
    fetaost
  • 1 kruka
    mynta
  • 0.5 dl
    mandel
  • 0.5 dl
    pistagenötter
  • 0.5 dl
    pumpafrön
  • 2 msk
    olivolja
  • 1 tsk
    flingsalt

Gör så här

1.    Sätt ugnen på 180°C. 
2.    Skala och skär pumpan i mindre bitar, ca 5x5 cm. 
3.    Lägg ut dem på på ett bakplåtspapper på en plåt. Strö på salt och chiliflakes, ringla över olivoljan. 
4.    Rosta pumpan i ugnen ca 30-40 min, tills den får en härlig färg. 
5.    Under tiden blandar du yoghurt med smulad fetaost och hackad mynta. 
6.    Grovhacka mandlar och pistagenötter, rosta dem sen i en torr panna tillsammans med pumpafrön och flingsalt. Häll på 2 msk olivolja på slutet. 
7.    Lägg upp den rostade pumpan på ett fat, skeda över yoghurtsåsen och toppa med de rostade nötterna. 

4 portioner

Hemköp chat icon