Recept från Hemlagat, Höst 2017.
20 min
16 ingredienser
Köpklart recept för totalt
227,54 kr
1 st
butternutpumpa
1 st
gul lök
1 msk
rapsolja
3 st
grönsaksbuljong (1,5 l)
1 nypa
salt
1 nypa
malen svartpeppar
2 msk
pumpakärnor
1 dl
chinarose eller alfagroddar
2 st
kokta rödbeta
300 g
kikärter
2 st
vitlöksklyftor, hackade
3 msk
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
1 st
surdegsbröd
8 g
ev. lagrad ost
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och soja
1 st
butternutpumpa
1 st
gul lök
1 msk
rapsolja
3 st
grönsaksbuljong (1,5 l)
1 nypa
salt
1 nypa
malen svartpeppar
2 msk
pumpakärnor
1 dl
chinarose eller alfagroddar
2 st
kokta rödbeta
300 g
kikärter
2 st
vitlöksklyftor, hackade
3 msk
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
1 st
surdegsbröd
8 g
ev. lagrad ost
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och soja
1. Skala, kärna ur och skär pumpan i bitar.
2. Skala och hacka löken. Fräs löken i en stor kastrull i oljan. Lägg pumpabitarna i kastrullen och häll på grönsaksbuljongen. Koka upp och sjud under lock i 15-20 minuter, tills pumpan har mjuknat.
3. Mixa soppan slät med en mixerstav. Smaka av med salt och peppar. Späd ev med lite mer grönsaksbuljong eller vatten.
4. RÖDBETSHUMMUS: Skär rödbetorna i bitar. Mixa rödbetorna, kikärterna och vitlöken. Mixa i olivoljan. Smaka av med salt och peppar.
5. Lägg upp soppan i skålar eller i djupa tallrikar. Toppa med pumpakärnor och groddar. Servera med rödbetshummus, surdegsbröd och ost.
Köpklart recept för totalt
227,54 kr
Köpklart recept för
227,54 kr