Hemköp

Pumpasoppa med rödbetshummus & surdegsbröd

Recept från Hemlagat, Höst 2017.

20 min

Pumpasoppa med rödbetshummus & surdegsbröd

Ingredienser

  • 1 st
    butternutpumpa
  • 1 st
    gul lök
  • 1 msk
    rapsolja
  • 3 st
    grönsaksbuljong (1,5 l)
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    malen svartpeppar
  • 2 msk
    pumpakärnor
  • 1 dl
    chinarose eller alfagroddar
  • 2 st
    kokta rödbeta
  • 300 g
    kikärter
  • 2 st
    vitlöksklyftor, hackade
  • 3 msk
    olivolja
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 1 st
    surdegsbröd
  • 8 g
    ev. lagrad ost

Gör så här

1. Skala, kärna ur och skär pumpan i bitar.

2. Skala och hacka löken. Fräs löken i en stor kastrull i oljan. Lägg pumpabitarna i kastrullen och häll på grönsaksbuljongen. Koka upp och sjud under lock i 15-20 minuter, tills pumpan har mjuknat.

3. Mixa soppan slät med en mixerstav. Smaka av med salt och peppar. Späd ev med lite mer grönsaksbuljong eller vatten.

4. RÖDBETSHUMMUS: Skär rödbetorna i bitar. Mixa rödbetorna, kikärterna och vitlöken. Mixa i olivoljan. Smaka av med salt och peppar.

5. Lägg upp soppan i skålar eller i djupa tallrikar. Toppa med pumpakärnor och groddar. Servera med rödbetshummus, surdegsbröd och ost.

4 portioner

287,09 kr
Hemköp chat icon