Hemmagjord pytt i panna – grundrecept

Klassikern pytt i panna görs på tärnat kött och tärnad potatis, och serveras förstås med stekt ägg och rödbetor. Om du börjar laga nu, så kan din pytt stå på bordet inom 30 min! 

Pytt i panna är en riktig klassiker som görs på rester av nötkött och korv, här har vi använt resterna från en nötstek. Vi har även valt att använda vanlig grillkorv, men du kan gott välja korv som chorizo eller kabanoss för extra smak. Korven kan annars även ersättas med rökt skinka i tärningar, eller varför inte kycklingkorv? Självklart kan du även blanda i lite goda grönsaker som zucchini eller paprika. Ta det du hittar i kylskåpet, helt enkelt!

Om du har rester av kokt potatis från gårdagens middag behöver du inte ugnsrosta potatisen, bara steka den för lite yta.

30 min

10 ingredienser


Köpklart recept för totalt

278,78 kr

Hemmagjord pytt i panna – grundrecept
  • 800 g

    skalad fast potatis tärnad

  • 1 msk

    rapsolja

  • 2 st

    gula lökar, hackade

  • 300 g

    stekt nötkött (t.ex. rester från en nötstek), tärnat

  • 150 g

    korv i tärningar

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 1 msk

    smör&rapsolja (att steka i)

Tillbehör

  • 4 st

    ägg

  • 1 burk

    inlagda rödbetor

Allergiinformation

mjölkprotein, laktos och ägg

Ingredienser

  • 800 g

    skalad fast potatis tärnad

  • 1 msk

    rapsolja

  • 2 st

    gula lökar, hackade

  • 300 g

    stekt nötkött (t.ex. rester från en nötstek), tärnat

  • 150 g

    korv i tärningar

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 1 msk

    smör&rapsolja (att steka i)

Tillbehör

  • 4 st

    ägg

  • 1 burk

    inlagda rödbetor

Allergiinformation

mjölkprotein, laktos och ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Blanda potatisen med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Ugnsstek potatisen ca 20 minuter eller tills den är mjuk.
  3. Stek löken i smör&rapsolja tills den mjuknat och fått fin färg. Lägg över på en tallrik.
  4. Stek korv och kött och krydda med salt och peppar.
  5. Vänd ner potatis och kött med löken och blanda väl. Smaka av med salt och peppar.

Tips! Toppa din pytt i panna med persilja för lite extra färg och smak. Servera sedan med stekt ägg och rödbetor. Andra goda tillbehör är pressgurka (eller saltgurka), senap eller pepparrotskräm med pepparrot och crème fraiche.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

278,78 kr

Köpklart recept för

278,78 kr