Klassikern pytt i panna görs på tärnat kött och tärnad potatis, och serveras förstås med stekt ägg och rödbetor. Om du börjar laga nu, så kan din pytt stå på bordet inom 30 min!
Pytt i panna är en riktig klassiker som görs på rester av nötkött och korv, här har vi använt resterna från en nötstek. Vi har även valt att använda vanlig grillkorv, men du kan gott välja korv som chorizo eller kabanoss för extra smak. Korven kan annars även ersättas med rökt skinka i tärningar, eller varför inte kycklingkorv? Självklart kan du även blanda i lite goda grönsaker som zucchini eller paprika. Ta det du hittar i kylskåpet, helt enkelt!
Om du har rester av kokt potatis från gårdagens middag behöver du inte ugnsrosta potatisen, bara steka den för lite yta.
30 min
10 ingredienser
Köpklart recept för totalt
278,78 kr
800 g
skalad fast potatis tärnad
1 msk
rapsolja
2 st
gula lökar, hackade
300 g
stekt nötkött (t.ex. rester från en nötstek), tärnat
150 g
korv i tärningar
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
1 msk
smör&rapsolja (att steka i)
Tillbehör
4 st
ägg
1 burk
inlagda rödbetor
Allergiinformation
mjölkprotein, laktos och ägg
800 g
skalad fast potatis tärnad
1 msk
rapsolja
2 st
gula lökar, hackade
300 g
stekt nötkött (t.ex. rester från en nötstek), tärnat
150 g
korv i tärningar
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
1 msk
smör&rapsolja (att steka i)
Tillbehör
4 st
ägg
1 burk
inlagda rödbetor
Allergiinformation
mjölkprotein, laktos och ägg
Tips! Toppa din pytt i panna med persilja för lite extra färg och smak. Servera sedan med stekt ägg och rödbetor. Andra goda tillbehör är pressgurka (eller saltgurka), senap eller pepparrotskräm med pepparrot och crème fraiche.
Köpklart recept för totalt
278,78 kr
Köpklart recept för
278,78 kr