Använd gärna korvar av olika sorter och med olika smaker och rosta dem tillsammans med potatis, kål och kryddor till en rustik pytt.
35 min
Ingredienser
900 g
delikatesspotatis
1 st
spetskål
2 msk
olivolja
1 msk
paprikapulver
1 tsk
oregano
1 tsk
flingsalt
2 krm
svartpeppar
3 st
äpplen
1 fp
bratwurstkorvar, eller annan korv
1 fp
kabanosskorvar, eller annan korv
Ajvarmajonnäs
1.5 dl
majonnäs
0.5 dl
ajvar, stark eller mild
Topping
65 g
spenat
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Halvera potatisen eller dela i 4 bitar om de är stora. Lägg på en ugnsfast plåt.
Skär spetskålen i grova bitar, ca 5–8 cm, och addera dessa.
Ringla över olivolja och strö över paprikapulver, oregano, flingsalt och nymalen svartpeppar.
Rosta i mitten av ugnen i 15 minuter.
Kärna under tiden ur äpplena och dela i 4 klyftor.
Halvera korvarna på längden och därefter i mindre bitar.
Ta ut plåten och lägg på äpplen och korv, blanda om och ställ tillbaka i ugnen. Fortsätt rosta 10–15 minuter tills allt fått färg och potatisen mjuknat.
Ajvarmajonnäs: Rör ihop majonnäs och ajvar. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Ta ut plåten, toppa med spenat och färska örter, t.ex. oregano. Servera med ajvarmajonnäs.