Pytt på plåt med spetskål och ajvarmajonnäs

Använd gärna korvar av olika sorter och med olika smaker och rosta dem tillsammans med potatis, kål och kryddor till en rustik pytt.

35 min

Pytt på plåt med spetskål och ajvarmajonnäs

Ingredienser

  • 900 g
    delikatesspotatis
  • 1 st
    spetskål
  • 2 msk
    olivolja
  • 1 msk
    paprikapulver
  • 1 tsk
    oregano
  • 1 tsk
    flingsalt
  • 2 krm
    svartpeppar
  • 3 st
    äpplen
  • 1 fp
    bratwurstkorvar, eller annan korv
  • 1 fp
    kabanosskorvar, eller annan korv

Ajvarmajonnäs

  • 1.5 dl
    majonnäs
  • 0.5 dl
    ajvar, stark eller mild

Topping

  • 65 g
    spenat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Halvera potatisen eller dela i 4 bitar om de är stora. Lägg på en ugnsfast plåt.
  3. Skär spetskålen i grova bitar, ca 5–8 cm, och addera dessa.
  4. Ringla över olivolja och strö över paprikapulver, oregano, flingsalt och nymalen svartpeppar.
  5. Rosta i mitten av ugnen i 15 minuter.
  6. Kärna under tiden ur äpplena och dela i 4 klyftor.
  7. Halvera korvarna på längden och därefter i mindre bitar.
  8. Ta ut plåten och lägg på äpplen och korv, blanda om och ställ tillbaka i ugnen. Fortsätt rosta 10–15 minuter tills allt fått färg och potatisen mjuknat.
  9. Ajvarmajonnäs: Rör ihop majonnäs och ajvar. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  10. Ta ut plåten, toppa med spenat och färska örter, t.ex. oregano. Servera med ajvarmajonnäs.

4 portioner