Hemköp

Rabarber med vit chokladkräm & havresmulor

Rabarber med vit chokladkräm är en magisk, enkel efterrätt som passar utmärkt för det lite större sällskapet. Havresmulorna bidrar med lite extra crunch. Kan med fördel förberedas dagen innan och läggas upp precis innan servering. 

60 min

Rabarber med vit chokladkräm & havresmulor

Ingredienser

  • 3.5 st
    rabarberstjälkar
  • 1 st
    pressad lime
  • 0.5 dl
    socker

HAVRESMULOR

  • 1 dl
    havregryn
  • 0.5 dl
    vetemjöl
  • 0.5 dl
    strösocker
  • 50 g
    smält smör

VIT CHOKLADKRÄM

  • 200 g
    vit choklad
  • 2 dl
    grädde
  • 200 g
    färskost

Gör så här

1. Sätt ugnen på 125°.

2. Ansa rabarbern och skär i 5 cm långa bitar. Lägg i en ugnsform, pressa lime över och strö över socker. Ugnsbaka ca 30 minuter. Låt svalna och kyl ner.

3. Havresmulor: Blanda samman alla torra ingredienser och blanda med smöret. Grädda i 200° ca 5 minuter tills krispigt. Låt svalna. Bryt i bitar.

4. Vit chokladkräm: Smält chokladen i vattenbad. Vispa grädden löst och vispa ner färskosten till en slät lös smet. Vänd först ner lite i den inte för varma smälta chokladen och sedan resterande mängd. Häll i spritspåse. Varva i portionsglas med rabarber och havresmul.

8 portioner

133,35 kr
Hemköp chat icon