Ska du blanda bål i sommar? Härligt, då måste du prova rabarberbål med jordgubbar – en läskande favorit som både smakar och ser ut som svensk sommar på flaska!
Det bästa är att rabarberbål med jordgubbar går snabbt att göra och du kan enkelt justera sötma och syra efter smak. Hyvla rabarber tunt och lägg i isvatten en stund så att de krullar sig fint. Blanda sedan med rabarbersaft, färska jordgubbar, citron och en gnutta vanilj. Toppa med is och bubbligt mineralvatten.
Vill du att det ska kännas lite festligare, byt helt enkelt ut lite av vattnet mot mousserande vin!
Rabarberbål med jordgubbar är otroligt fint att se på och härligt svalkande att dricka. Det passar perfekt till sommarens fester, picknickar eller som en snygg och fruktig fördrink på altanen.
30 min
7 ingredienser
Köpklart recept för totalt
203,90 kr
1 st
vaniljstång (eller 0,5 tsk vaniljpulver. Ej vaniljsocker.)
2.5 dl
koncentrerad rabarbersaft
1 st
citron (gärna ekologisk)
6 st
stora jordgubbar
1 st
rabarberstjälk
1 l
mineralvatten
1 påse
is
1 st
vaniljstång (eller 0,5 tsk vaniljpulver. Ej vaniljsocker.)
2.5 dl
koncentrerad rabarbersaft
1 st
citron (gärna ekologisk)
6 st
stora jordgubbar
1 st
rabarberstjälk
1 l
mineralvatten
1 påse
is
1. Hyvla rabarbern tunt på längden med en mandolin eller osthyvel. Lägg strimlorna i isvatten minst 15 minuter så krullar de sig fint.
2. Häll upp rabarbersaft i en kanna som är cirka 1 1/2 liter. Skrapa ur vaniljen och tillsätt den.
3. Skiva halva citronen och pressa juicen ur andra halvan i kannan. Ansa jordgubbarna och skiva dem. Lägg i citronskivor, jordgubbar, rabarber och is i kannan och toppa med mineralvatten.
Obs: Smaka av efter halva mängden och avgör hur koncentrerad du föredrar bålen. Blanda runt och servera genast.
Köpklart recept för totalt
203,90 kr
Köpklart recept för
203,90 kr