Hemköp

Rabarberbellini

Bellini är en italiensk cocktail som görs på prosecco och vita persikor. Vi gör vår svenska variant på rabarbernektar istället!

25 min

Rabarberbellini

Ingredienser

  • 500 g
    rabarber, spara lite skal till garnering
  • 200 g
    strösocker
  • 1 l
    vatten
  • 20 g
    maizena
  • 0.5 dl
    vatten
  • 1 flaska
    prosecco ( för alkoholfritt alternativ, använd alkoholfritt mousserande vitt vin)

Gör så här

1. Rabarbernektar: Koka upp 1 liter vatten i en kastrull och tillsätt rabarber. Sjud i 8 minuter.

2. Sila av vattnet i en annan kastrull. Lägg rabarbern åt sidan, den ska inte användas mer. (Tips: Koka den senare med socker och servera med glass eller i smoothie!) Koka upp rabarbervattnet tillsammans med sockret tills det lösts upp. Lyft kastrullen från plattan.

3. Blanda majsena med 0,5 dl vatten i en skål till slät konsistens. Tillsätt blandningen i rabarbervattnet och vispa. Låt blandningen koka upp, lyft sedan av spisen. Häll i en kanna och ställ i kylen för att svalna.

4. Blanda 100 ml rabarbernektar med 200 ml Prosecco. Till servering: Garnera glasen med rabarberskal.

Tips! Garnera med rabarberskal: För att göra de tunna remsorna av rabarberskal fint skruvade, snurra dem runt något cylinderformat och lägg i frysen.

8 portioner

Hemköp chat icon