Bellini är en italiensk cocktail som görs på prosecco och vita persikor. Vi gör vår svenska variant på rabarbernektar istället!
25 min
1. Rabarbernektar: Koka upp 1 liter vatten i en kastrull och tillsätt rabarber. Sjud i 8 minuter.
2. Sila av vattnet i en annan kastrull. Lägg rabarbern åt sidan, den ska inte användas mer. (Tips: Koka den senare med socker och servera med glass eller i smoothie!) Koka upp rabarbervattnet tillsammans med sockret tills det lösts upp. Lyft kastrullen från plattan.
3. Blanda majsena med 0,5 dl vatten i en skål till slät konsistens. Tillsätt blandningen i rabarbervattnet och vispa. Låt blandningen koka upp, lyft sedan av spisen. Häll i en kanna och ställ i kylen för att svalna.
4. Blanda 100 ml rabarbernektar med 200 ml Prosecco. Till servering: Garnera glasen med rabarberskal.
Tips! Garnera med rabarberskal: För att göra de tunna remsorna av rabarberskal fint skruvade, snurra dem runt något cylinderformat och lägg i frysen.
8 portioner