20 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
224,63 kr
PANNACOTTA
4 dl
vispgrädde
2 msk
strösocker
2 st
gelatinblad
120 g
vit blockchoklad, grovhackad
TILLBEHÖR
400 g
rabarber
2 dl
råsocker (1 dl till rabarberkompotten + 1 dl till smulorna)
2 dl
vetemjöl
1 tsk
stött kardemumma
75 g
smör
Allergiinformation
gluten och laktos
PANNACOTTA
4 dl
vispgrädde
2 msk
strösocker
2 st
gelatinblad
120 g
vit blockchoklad, grovhackad
TILLBEHÖR
400 g
rabarber
2 dl
råsocker (1 dl till rabarberkompotten + 1 dl till smulorna)
2 dl
vetemjöl
1 tsk
stött kardemumma
75 g
smör
Allergiinformation
gluten och laktos
1. Pannacotta: Koka upp grädde och socker, dra kastrullen åt sidan och lägg i chokladen, rör runt tills det har smält samman.
2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 1-2 min. Krama ur gelatinbladen och rör ner i den varma chokladsmeten. Häll upp i glas och låt stå i kylen minst 3-4 timmar.
3. Skölj och skär rabarberstjälkarna i 2 cm stora bitar. Lägg i kastrull med socker och 0,5 dl vatten, koka upp och sjud ca 8-10 min. Rabarbern ska ha kvar lite spänst.
4. Smulor: Sätt ugnen på 175°. Mixa mjöl, kardemumma, råsocker och smör i en matberedare. Tillsätt 1 msk kallt vatten och arbeta ihop till grynig massa. Bred ut den på en plåt med bakplåtspapper. Baka i mitten av ugnen i 10-15 min till gyllene, låt kallna. Smula till små smulor. Servera pannacottan med kompott och smulor.
Köpklart recept för totalt
224,63 kr
Köpklart recept för
224,63 kr