Rabarberkompott med vit chokladpannacotta

20 min

9 ingredienser


Köpklart recept för totalt

224,63 kr

Rabarberkompott med vit chokladpannacotta

PANNACOTTA

  • 4 dl

    vispgrädde

  • 2 msk

    strösocker

  • 2 st

    gelatinblad

  • 120 g

    vit blockchoklad, grovhackad

TILLBEHÖR

  • 400 g

    rabarber

  • 2 dl

    råsocker (1 dl till rabarberkompotten + 1 dl till smulorna)

  • 2 dl

    vetemjöl

  • 1 tsk

    stött kardemumma

  • 75 g

    smör

Allergiinformation

gluten och laktos

Ingredienser

PANNACOTTA

  • 4 dl

    vispgrädde

  • 2 msk

    strösocker

  • 2 st

    gelatinblad

  • 120 g

    vit blockchoklad, grovhackad

TILLBEHÖR

  • 400 g

    rabarber

  • 2 dl

    råsocker (1 dl till rabarberkompotten + 1 dl till smulorna)

  • 2 dl

    vetemjöl

  • 1 tsk

    stött kardemumma

  • 75 g

    smör

Allergiinformation

gluten och laktos

Gör så här

1. Pannacotta: Koka upp grädde och socker, dra kastrullen åt sidan och lägg i chokladen, rör runt tills det har smält samman.

2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 1-2 min. Krama ur gelatinbladen och rör ner i den varma chokladsmeten. Häll upp i glas och låt stå i kylen minst 3-4 timmar.

3. Skölj och skär rabarberstjälkarna i 2 cm stora bitar. Lägg i kastrull med socker och 0,5 dl vatten, koka upp och sjud ca 8-10 min. Rabarbern ska ha kvar lite spänst.

4. Smulor: Sätt ugnen på 175°. Mixa mjöl, kardemumma, råsocker och smör i en matberedare. Tillsätt 1 msk kallt vatten och arbeta ihop till grynig massa. Bred ut den på en plåt med bakplåtspapper. Baka i mitten av ugnen i 10-15 min till gyllene, låt kallna. Smula till små smulor. Servera pannacottan med kompott och smulor.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

224,63 kr

Köpklart recept för

224,63 kr