Rabarberkompott med vit chokladpannacotta
20 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
199,20 kr
PANNACOTTA
4 dl
vispgrädde
2 msk
strösocker
2 st
gelatinblad
120 g
vit blockchoklad, grovhackad
TILLBEHÖR
400 g
rabarber
2 dl
råsocker (1 dl till rabarberkompotten + 1 dl till smulorna)
2 dl
vetemjöl
1 tsk
stött kardemumma
75 g
smör
Allergiinformation
gluten och laktos
Ingredienser
PANNACOTTA
4 dl
vispgrädde
2 msk
strösocker
2 st
gelatinblad
120 g
vit blockchoklad, grovhackad
TILLBEHÖR
400 g
rabarber
2 dl
råsocker (1 dl till rabarberkompotten + 1 dl till smulorna)
2 dl
vetemjöl
1 tsk
stött kardemumma
75 g
smör
Allergiinformation
gluten och laktos
Gör så här
1. Pannacotta: Koka upp grädde och socker, dra kastrullen åt sidan och lägg i chokladen, rör runt tills det har smält samman.
2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 1-2 min. Krama ur gelatinbladen och rör ner i den varma chokladsmeten. Häll upp i glas och låt stå i kylen minst 3-4 timmar.
3. Skölj och skär rabarberstjälkarna i 2 cm stora bitar. Lägg i kastrull med socker och 0,5 dl vatten, koka upp och sjud ca 8-10 min. Rabarbern ska ha kvar lite spänst.
4. Smulor: Sätt ugnen på 175°. Mixa mjöl, kardemumma, råsocker och smör i en matberedare. Tillsätt 1 msk kallt vatten och arbeta ihop till grynig massa. Bred ut den på en plåt med bakplåtspapper. Baka i mitten av ugnen i 10-15 min till gyllene, låt kallna. Smula till små smulor. Servera pannacottan med kompott och smulor.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
199,20 kr
Köpklart recept för
199,20 kr