Hemköp

Rabarberpaj med vit choklad

Gör världens godaste rabarberpaj med där pajskalet får en extra touch av vit choklad! 

50 min

Rabarberpaj med vit choklad

Ingredienser

  • 3.5 dl
    vetemjöl
  • 2 krm
    salt
  • 0.5 tsk
    kardemumma, mortlad
  • 1 dl
    strösocker
  • 100 g
    smör
  • 100 g
    choklad
  • 500 g
    rabarber, skalad och skivad
  • 2 msk
    strösocker
  • 1 msk
    maizena eller potatismjöl
  • 1 fp
    vispgrädde

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°.

2. Häll mjöl, salt, kardemumma och 1 dl socker i en bunke.

3. Tillsätt det kalla smöret skuret i mindre bitar och finfördela snabbt med fingrarna till en smuldeg.

4. Hacka chokladen grovt och blanda ner i smuldegen.

5. Skär rabarberna i mindre bitar, blanda med socker och maizena.

6. Strö ut hälften av smuldegen i botten av en pajform.

7. Fördela rabarberblandningen över smuldegen, avsluta med resten av smuldegen.

8. Grädda i mitten av ugnen i ca 35 minuter.

9. Servera med vispad grädde.

6 portioner

116,35 kr
Hemköp chat icon