Shrub är en sirap som görs på frukt, grönsaker eller bär och socker och vinäger. Shrub har sitt ursprung i 1600-talets England där man använde just vinäger för att konservera. I USA utvecklade man receptet genom att sila bort frukten eller bären, tillsätta socker och använda den sötsura sirapen till att smaksätta kolsyrat vatten och drinkar.
15 min
3 ingredienser
Köpklart recept för totalt
62,45 kr
500 g
rabarber
2 dl
strösocker
1 dl
äppelcider- eller vitvinsvinäger
500 g
rabarber
2 dl
strösocker
1 dl
äppelcider- eller vitvinsvinäger
1. Skölj rabarbern noggrant och skär den sedan i mindre bitar, ca 1 cm.
2. Blanda med socker i en bunke, täck med plastfolie och låt stå i kylen i 3 dagar. Rör om då och då.
3. Tillsätt vinäger, blanda och sila sedan genom en finmaskig sil. Häll upp i en väl rengjord flaska eller burk. Sätt på lock och förvara i kylen. Låt gärna stå en vecka så att smakerna hinner mogna och bilda en harmonisk helhet.
Tips! Vid servering, blanda med isande kallt kolsyrat vatten efter önskad smak. Och is!
Köpklart recept för totalt
62,45 kr
Köpklart recept för
62,45 kr