Hemköp

Råbiff med garimayo

Recept från i säsong: maj 2017

20 min

Råbiff med garimayo

Ingredienser

  • 300 g
    fintärnad biff
  • 1 tsk
    salt
  • 1 tsk
    svartpeppar
  • 0.5 dl
    ättika
  • 0.5 dl
    socker
  • 1 dl
    vatten
  • 100 g
    rättika finstrimlad i ”tändstickor”
  • 1 dl
    majonnäs
  • 1 msk
    gari (inlagd ingefära)
  • 100 g
    gurka, hyvlad
  • 1 fp
    champinjoner
  • 1 fp
    smörgåskrasse
  • 1 kruka
    krispsallad

Gör så här

1. Koka ihop ättika, socker och vatten. Häll den varma lagen över rättikan och kyl ner.

2. Blanda majonnäs med finhackad gari.

3. Tärna köttet så fint det går.

4. Hyvla gurka med potatisskalare i 5 cm långa remsor och skiva champinjoner tunt. Riv salladsblad i bitar och toppa med biff, majonnäs, rättika, gurka, champinjon och smörgåskrasse. Krydda med flingsalt och svartpeppar från kvarnen. 

4 portioner

220,57 kr
Hemköp chat icon