Raggmunk – grundrecept

Vad är skillnaden mellan raggmunkar och rårakor? Raggmunkar innehåller riven potatis blandat med en smet av mjöl, mjölk och ägg medan rårakor egentligen endast är riven potatis och är därför lite tunnare och krispigare än de matigare raggmunkarna. Här har du grundrecept på raggmunk som du sedan steker som en pannkaka och vanligtvis serverar med stekt fläsk och lingonsylt.

Vill du ha vegetariska tillbehör till raggmunk istället? Vi föreslår en fräsch grönsallad, ångade grönsaker eller vegetariska biffar. 

30 min

6 ingredienser


Köpklart recept för totalt

80,30 kr

Raggmunk – grundrecept
  • 4 dl

    mjölk

  • 2 dl

    vetemjöl

  • 1 tsk

    salt

  • 4 st

    ägg

  • 2 st

    bakpotatis

  • 3 msk

    smör (till stekning)

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, laktos och ägg

Ingredienser

  • 4 dl

    mjölk

  • 2 dl

    vetemjöl

  • 1 tsk

    salt

  • 4 st

    ägg

  • 2 st

    bakpotatis

  • 3 msk

    smör (till stekning)

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, laktos och ägg

Gör så här

  1. Vispa ihop mjölk, vetemjöl, salt och ägg i en bunke.
  2. Skala och grovriv 2 bakpotatisar.
  3. Rör sedan ner potatisrivet i smeten.
  4. Smält smör i en stekpanna och stek 2 raggmunkar åt gången på medelhög värme ca 2 min/sida tills de är gyllenburuna och krispiga.
  5. Tillsätt 1 dl smet/raggmunk. Smält ytterligare ½ msk smör vid varje ny omgång.

Stekt fläsk och lingonsylt är klassiska tillbehör till raggmunk, men varför inte lyxa till din med rökt lax, gräddfil och rödlök? Möjligheterna är oändliga! Se bara till att använda en fast potatis som håller ihop bra när den rivs, vi lagar vår raggmunk med bakpotatis.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

80,30 kr

Köpklart recept för

80,30 kr