Hemköp

Raita med basmati pilaff och butter turkey

60 min

Raita med basmati pilaff och butter turkey

Portioner: 4

Ingredienser

RAITA:
4 dl matyoghurt
½ tsk svartpeppar
½ tsk salt
1 tsk mald spiskummin
2 msk färsk mynta, hackad
2 msk rödlök, finhackad
½ gurka, urkärnad och hackad
1 tomat, urkärnad och hackad

KRYDDIGA CASHEWNÖTTER:
1 tsk salt
1 msk råsocker
1 tsk chiliflakes
​1 tsk curry
​1/2 msk flytande honung
​1 lime, saften av
150 g cashewnötter

BUTTER TURKEY:
400 g kalkonfilé, skuren i bitar om 2x2 cm
2 msk matolja
1 burk Butter Chicken stirfry-sås (eller annan god färdig indisk sås)
​200 g gröna bönor eller ärter
1 lime, saften av
1 tsk salt
​1 krm svartpeppar

BASMATI PILAFF:
500 g basmatiris
1 msk matolja
4 kryddnejlikor
4 gröna kardemumma, krossade
1 svart kardemumma
​2 lagerblad
1 tsk mald spiskummin
1/2 tsk salt
​1/2 paket saffran, hel eller 0,25 g stött

Gör så här

1. RAITA: Vispa yoghurten, tillsätt övriga ingredienser och blanda väl. Smaka av med salt. Tillsätt ev en nypa socker om gurkan smakar för lite.

2. KRYDDIGA CASHEWNÖTTER: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda salt, råsocker, chiliflakes, honung, curry och saften av en lime i en skål. Tillsätt cashewnötter och blanda väl. Lägg nötterna på bakplåtspapper och baka i 200 grader i ca 10 min tills sockret har karamelliserats.

3. BUTTER TURKEY: Stek kalkonbitarna gyllende i olja. Tillsätt Butter Chicken-sås och låt sjuda i ca 15 minuter. Tillsätt bönorna när fem minuter återstår av koktiden.

4. BASMATI PILAFF: Skölj riset rejält i kallt vatten och blötlägg sedan i en stor skål med ljummet vatten. Koka upp 1,5 liter vatten i en stor kastrull, tillsätt olja och kryddor. Låt sjuda 10 minuter under lock så att kryddsmakerna blommar ut. Låt riset rinna av i ett durkslag. Fiska upp kryddbitarna och tillsätt riset i det kokande kryddvattnet. Sjud riset under lock ca 10 minuter. Låt rinna av i durkslag.

Hemköp chat icon