När hängmattan lockar krävs recept på snabblagad, men ändå somrig mat. Det här är ett bra sådant exempel. Räksalladen är färdig och fänkålen sjukt snabbpicklad! Recept från Hemlagat nr. 2 2024.
15 min
11 ingredienser
Köpklart recept för totalt
161,34 kr
4 st
briochekorvbröd
300 g
räksallad
16 st
räkor, färska eller frysta och tinade
1 knippe
rädisa
5 droppar
tabasco
1 nypa
svartpeppar
1 msk
gräslök
Snabbpicklad fänkål
0.5 st
fänkål
0.5 dl
ättikssprit
1 dl
strösocker
1.5 dl
vatten
Allergiinformation
gluten, fisk eller skaldjur och ägg
4 st
briochekorvbröd
300 g
räksallad
16 st
räkor, färska eller frysta och tinade
1 knippe
rädisa
5 droppar
tabasco
1 nypa
svartpeppar
1 msk
gräslök
Snabbpicklad fänkål
0.5 st
fänkål
0.5 dl
ättikssprit
1 dl
strösocker
1.5 dl
vatten
Allergiinformation
gluten, fisk eller skaldjur och ägg
1. Börja med att pickla fänkålen genom att koka ihop ingredienserna till lagen i en kastrull.
2. När sockret har smält, ta av och låt svalna.
3. Ta bort roten och skiva fänkålen i tunna skivor, gärna på mandolin.
4. Lägg ner fänkålen i en skål eller glasburk och häll över den svalnade lagen.
5. Ställ kallt i minst 30 minuter och låt sedan rinna av i sil.
6. Skölj rädisorna, torka av dem och hacka dem i mindre bitar.
7. Skala och hacka räkorna grovt. Frysta räkor tinas på en tallrik i 15 minuter innan.
8. Blanda ner rädisorna och räkorna i den färdiga räksalladen.
9. Krydda salladen med svartpeppar och ett par droppar tabasco om du vill ha lite hetta.
4. Fyll briochebröden med räksalladen och toppa med fänkålen och lite finhackad gräslök. Servera med dillchips.
Köpklart recept för totalt
161,34 kr
Köpklart recept för
161,34 kr