Räkbrioche med snabbpicklad fänkål

När hängmattan lockar krävs recept på snabblagad, men ändå somrig mat. Det här är ett bra sådant exempel. Räksalladen är färdig och fänkålen sjukt snabbpicklad! Recept från Hemlagat nr. 2 2024.

15 min

Räkbrioche med snabbpicklad fänkål

Ingredienser

  • 4 st
    briochekorvbröd
  • 300 g
    räksallad
  • 16 st
    räkor, färska eller frysta och tinade
  • 1 knippe
    rädisa
  • 5 droppar
    tabasco
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 1 msk
    gräslök

Snabbpicklad fänkål

  • 0.5 st
    fänkål
  • 0.5 dl
    ättikssprit
  • 1 dl
    strösocker
  • 1.5 dl
    vatten

Gör så här

1. Börja med att pickla fänkålen genom att koka ihop ingredienserna till lagen i en kastrull.

2. När sockret har smält, ta av och låt svalna.

3. Ta bort roten och skiva fänkålen i tunna skivor, gärna på mandolin.

4. Lägg ner fänkålen i en skål eller glasburk och häll över den svalnade lagen.

5. Ställ kallt i minst 30 minuter och låt sedan rinna av i sil.

6. Skölj rädisorna, torka av dem och hacka dem i mindre bitar.

7. Skala och hacka räkorna grovt. Frysta räkor tinas på en tallrik i 15 minuter innan.

8. Blanda ner rädisorna och räkorna i den färdiga räksalladen.

9. Krydda salladen med svartpeppar och ett par droppar tabasco om du vill ha lite hetta.

4. Fyll briochebröden med räksalladen och toppa med fänkålen och lite finhackad gräslök. Servera med dillchips.

4 portioner