Råmasserad grönkålssallad

Trött på tunga rätter i julbuffén? Gör en sallad med grönkål i säsong! Genom att massera kålen med en smakrik dressing blir den mjuk och fyllig, samtidigt som den behåller sin fräscha karaktär. Äppelklyftor ger sötma och syra, rostad mandel tillför crunch och granatäppelkärnor sprider färg och friskhet över tallriken. En enkel rätt som känns både festlig och hälsosam – perfekt som fräscht inslag på julbordet eller som ett vackert tillbehör till middagen i vinter. Klar på bara tio minuter och full av smak!

10 min

9 ingredienser


Köpklart recept för totalt

107,69 kr

Råmasserad grönkålssallad
  • 250 g

    färsk grönkål

  • 1 st

    äpple, klyftat (gärna Ingrid Marie)

  • 1 dl

    mandel, skållad och rostad

  • 1 st

    granatäpple, kärnor från

DRESSING

  • 1 msk

    äppelcidervinäger

  • 3 msk

    solrosolja

  • 1 msk

    dijonsenap

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    vitpeppar

Ingredienser

  • 250 g

    färsk grönkål

  • 1 st

    äpple, klyftat (gärna Ingrid Marie)

  • 1 dl

    mandel, skållad och rostad

  • 1 st

    granatäpple, kärnor från

DRESSING

  • 1 msk

    äppelcidervinäger

  • 3 msk

    solrosolja

  • 1 msk

    dijonsenap

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    vitpeppar

Gör så här

1. Plocka grönkålen i mindre bitar, ca 5×5 cm. Blanda samman dressingen.

2. Häll hälften av dressingen över kålen och massera med händerna tills kålen mjuknar.

3. Smaka av med resterande dressing och blanda i äppelklyftor, rostad mandel och granatäppelkärnor.

Servera som ett grönt inslag på julbordet och låt färgerna skapa kontrast till de traditionella rätterna. En sallad som ger både friskhet och balans till måltiden.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

107,69 kr

Köpklart recept för

107,69 kr