Råmasserad grönkålssallad
Trött på tunga rätter i julbuffén? Gör en sallad med grönkål i säsong! Genom att massera kålen med en smakrik dressing blir den mjuk och fyllig, samtidigt som den behåller sin fräscha karaktär. Äppelklyftor ger sötma och syra, rostad mandel tillför crunch och granatäppelkärnor sprider färg och friskhet över tallriken. En enkel rätt som känns både festlig och hälsosam – perfekt som fräscht inslag på julbordet eller som ett vackert tillbehör till middagen i vinter. Klar på bara tio minuter och full av smak!
10 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
107,69 kr
250 g
färsk grönkål
1 st
äpple, klyftat (gärna Ingrid Marie)
1 dl
mandel, skållad och rostad
1 st
granatäpple, kärnor från
DRESSING
1 msk
äppelcidervinäger
3 msk
solrosolja
1 msk
dijonsenap
1 nypa
salt
1 nypa
vitpeppar
Ingredienser
250 g
färsk grönkål
1 st
äpple, klyftat (gärna Ingrid Marie)
1 dl
mandel, skållad och rostad
1 st
granatäpple, kärnor från
DRESSING
1 msk
äppelcidervinäger
3 msk
solrosolja
1 msk
dijonsenap
1 nypa
salt
1 nypa
vitpeppar
Gör så här
1. Plocka grönkålen i mindre bitar, ca 5×5 cm. Blanda samman dressingen.
2. Häll hälften av dressingen över kålen och massera med händerna tills kålen mjuknar.
3. Smaka av med resterande dressing och blanda i äppelklyftor, rostad mandel och granatäppelkärnor.
Servera som ett grönt inslag på julbordet och låt färgerna skapa kontrast till de traditionella rätterna. En sallad som ger både friskhet och balans till måltiden.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
107,69 kr
Köpklart recept för
107,69 kr