Ramslöksrisotto med burrata

Känner du våren i dig? Härligt, för det gör vi också! Fira den nya säsongen och bjud på en ramslöksrisotto proppfull av pigga vårsmaker.

Du serverar din risotto med lyxig burrata, små ärtor, ramslöksolja och picklat citronskal som ger alldeles underbar syra och fräschör.

Tips! Välj alltid ekologiska citroner när du ska använda skalet. Riset du gör din ramslöksrisotto på ska vara italienskt carnaroliris som är extra krämigt och fast i konsistensen, suger åt sig alla härliga smaker, och inte blir överkokt så lätt. Sa vi att det ska vara finriven parmesan, vitt vin och smör i också? Det ska det. Nu kör vi! 

45 min

15 ingredienser


Köpklart recept för totalt

312,65 kr

Ramslöksrisotto med burrata
  • 1 st

    citron

  • 1 tsk

    strösocker

  • 2 dl

    frysta små ärtor

  • 1.5 st

    grönsaksbuljongtärning (blandat med 1,5 liter vatten)

  • 10 blad

    ramslök

  • 0.5 dl

    neutral olja

  • 2 st

    schalottenlök

  • 3 msk

    olivolja

  • 350 g

    carnaroliris

  • 2 dl

    vitt vin

  • 2 dl

    finriven parmesan

  • 1 msk

    smör

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 2 st

    burrata

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Ingredienser

  • 1 st

    citron

  • 1 tsk

    strösocker

  • 2 dl

    frysta små ärtor

  • 1.5 st

    grönsaksbuljongtärning (blandat med 1,5 liter vatten)

  • 10 blad

    ramslök

  • 0.5 dl

    neutral olja

  • 2 st

    schalottenlök

  • 3 msk

    olivolja

  • 350 g

    carnaroliris

  • 2 dl

    vitt vin

  • 2 dl

    finriven parmesan

  • 1 msk

    smör

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 2 st

    burrata

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Gör så här

  1. Tvätta citronen och skala bort det yttersta gula skalet med en potatisskalare. Skär i mm-tunna strimlor och lägg i en skål med socker och ½ krm salt. Pressa över juicen från citronen och rör om, låt stå tills risotton är klar. Ta fram ärtorna och låt tina.
  2. Koka upp grönsaksbuljongen och håll varm på låg värme. Mixa ramslöken med neutral olja och ½ dl varm buljong. Ställ åt sidan.
  3. Finhacka lök och stek i olivoljan i en stor kastrull tills mjuk. Höj värmen, häll på riset och stek tills det blir lite genomskinligt. Häll på vinet och låt ånga bort. Häll på ⅓ av den varma buljongen och sänk till medelvärme.
  4. Rör om ofta och tillsätt ca 1 dl buljong i taget då och då. Koka i ca 18 minuter totalt, sänk värmen mot slutet. Ta risotton från värmen och rör i ärtor, hälften av ramslöksoljan, parmesan och smör. Låt stå med lock på i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera risotton med burrata, resten av ramslöksoljan och picklat citronskal.

Påskens absolut smarrigaste risotto är inget mindre än en ramslöksrisotto som får sällskap på tallriken av godsaker som mild och krämig burrata, små söta ärtor, picklat citronskal och finriven parmesan



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

312,65 kr

Köpklart recept för

312,65 kr