Känner du våren i dig? Härligt, för det gör vi också! Fira den nya säsongen och bjud på en ramslöksrisotto proppfull av pigga vårsmaker.
Du serverar din risotto med lyxig burrata, små ärtor, ramslöksolja och picklat citronskal som ger alldeles underbar syra och fräschör.
Tips! Välj alltid ekologiska citroner när du ska använda skalet. Riset du gör din ramslöksrisotto på ska vara italienskt carnaroliris som är extra krämigt och fast i konsistensen, suger åt sig alla härliga smaker, och inte blir överkokt så lätt. Sa vi att det ska vara finriven parmesan, vitt vin och smör i också? Det ska det. Nu kör vi!
45 min
15 ingredienser
Köpklart recept för totalt
312,65 kr
1 st
citron
1 tsk
strösocker
2 dl
frysta små ärtor
1.5 st
grönsaksbuljongtärning (blandat med 1,5 liter vatten)
10 blad
ramslök
0.5 dl
neutral olja
2 st
schalottenlök
3 msk
olivolja
350 g
carnaroliris
2 dl
vitt vin
2 dl
finriven parmesan
1 msk
smör
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
2 st
burrata
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
1 st
citron
1 tsk
strösocker
2 dl
frysta små ärtor
1.5 st
grönsaksbuljongtärning (blandat med 1,5 liter vatten)
10 blad
ramslök
0.5 dl
neutral olja
2 st
schalottenlök
3 msk
olivolja
350 g
carnaroliris
2 dl
vitt vin
2 dl
finriven parmesan
1 msk
smör
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
2 st
burrata
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
Påskens absolut smarrigaste risotto är inget mindre än en ramslöksrisotto som får sällskap på tallriken av godsaker som mild och krämig burrata, små söta ärtor, picklat citronskal och finriven parmesan
Köpklart recept för totalt
312,65 kr
Köpklart recept för
312,65 kr