Recept på råraka med sill från Garant. Krispig råraka som toppas med gräddfil, matjessill, rödlök och dill, kan det bli bättre? Passar utmärkt till jul, påsk eller när du bara vill äta något extra gott.
40 min
Lägg smöret i en kastrull och låt smälta på låg värme utan att röra i kastrullen. Ställ åt sidan för att svalna och separera.
Riv potatis över en ren kökshandduk. Strössla salt över potatisen och pressa ut vätskan genom kökshandduken. Häll över potatisen i en skål.
Hetta upp en tesked olja tillsammans med två teskedar av det smälta smöret (per råraka). Lägg i en fjärdedel av potatissmeten (för fyra portioner) och platta ut ordentligt med stekspade. Stek på medelvärme i ca 4 minuter per sida. Gör samma för resten av rårakorna.
Toppa rårakorna med klickar av gräddfil, hackad sill, hackad rödlök och dill.
4 portioner