Råraka med dill och rom

Laga underbara rårakor med dill och löjrom till förrätt. Det går snabbt att laga och är samtidigt en väldigt enkel rätt att komponera. I vårt recept serverar vi rårakorna med Smetana, löjrom och finriven rödlök. 

15 min

8 ingredienser


Köpklart recept för totalt

129,54 kr

Råraka med dill och rom
  • 4 st

    potatisar

  • 1 msk

    dill, hackad

  • 1 tsk

    salt

  • 1 tsk

    svartpeppar

  • 2 msk

    smör- & rapsolja

TILLBEHÖR

  • 1 dl

    smetana

  • 80 g

    löjrom, eller röd caviar

  • 1 msk

    röd lök, finhackad

Allergiinformation

fisk eller skaldjur

Ingredienser

  • 4 st

    potatisar

  • 1 msk

    dill, hackad

  • 1 tsk

    salt

  • 1 tsk

    svartpeppar

  • 2 msk

    smör- & rapsolja

TILLBEHÖR

  • 1 dl

    smetana

  • 80 g

    löjrom, eller röd caviar

  • 1 msk

    röd lök, finhackad

Allergiinformation

fisk eller skaldjur

Gör så här

1. Skala potatisen och riv på den grova sidan av rivjärnet. Blanda med hackad dill, lite salt och peppar.

2. Lägg det rivna i stekpanna och platta till, stek på medelvärme ett par minuter på varje sida.

3. Toppa med rom, smetana och lite hackad lök.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

129,54 kr

Köpklart recept för

129,54 kr