Hemköp

Råraka med dill och rom

Laga underbara rårakor med dill och löjrom till förrätt. Det går snabbt att laga och är samtidigt en väldigt enkel rätt att komponera. I vårt recept serverar vi rårakorna med Smetana, löjrom och finriven rödlök.

15 min

Råraka med dill och rom

Ingredienser

  • 4 st
    potatisar
  • 1 msk
    dill, hackad
  • 1 tsk
    salt
  • 1 tsk
    svartpeppar
  • 2 msk
    smör- & rapsolja

TILLBEHÖR

  • 1 dl
    smetana
  • 80 g
    löjrom, eller röd caviar
  • 1 msk
    röd lök, finhackad

Gör så här

1. Skala potatisen och riv på den grova sidan av rivjärnet. Blanda med hackad dill, lite salt och peppar.

2. Lägg det rivna i stekpanna och platta till, stek på medelvärme ett par minuter på varje sida.

3. Toppa med rom, smetana och lite hackad lök.

4 portioner

123,47 kr
Hemköp chat icon