Hemköp

Rårakor som tapas

Laga underbara rårakor med färskriven potatis och bjud som små tapas! Toppa med det du tycker om.

30 min

Rårakor som tapas

Ingredienser

  • 600 g
    skalad fast potatis
  • 2 msk
    smör
  • 2 msk
    matolja
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

TOPPING

  • 75 g
    löjrom eller caviar
  • 1 st
    rödlök
  • 1 kruka
    dill
  • 1 burk
    crème fraiche
  • 400 g
    räkor
  • 1 st
    avokado
  • 1 kruka
    gräslök
  • 1 st
    citron
  • 1 fp
    kantareller
  • 4 msk
    picklad rödlök
  • 1 kruka
    kryddgrönt

Gör så här

1. Riv potatisen grovt och krama ur den med händerna.

2. Hetta upp olja och smör i en stekpanna, forma rårakor och stek några minuter på varje sida tills de har fin färg och känns krispiga.

3. Krydda med salt och peppar. Servera med valfri topping.

Tips! Testa att blanda i riven halloumi eller att byta ut lite av potatisen mot morot eller rotselleri!

4 portioner