4 PORT, 40 MIN
40 min
Portioner: 4
4 dl ris, t ex råris
4 salladslökar
2 paprikor
1 zucchini
3 msk olivolja
1 knippe rädisor
4 stora nävar bladspenat
1 dl valnötter
DRESSING:
3 msk olivolja
1 msk vinäger
2 tsk dijonsenap
1 dl gräddfil
1 knippe gräslök
några droppar citronsaft
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Koka riset enligt anvisningarna på paketet. Hacka salladslöken och blanda med riset, salta och peppra.
3. Dela paprikorna i mindre bitar. Kärna ur zucchini och dela i mindre bitar. Lägg grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla överoljan, salta, peppra och blanda runt och rosta i ugnen i 15 minuter eller tills grönsakerna har fått lite färg.
4. DRESSING: Hacka gräslöken och vispa ihop den med de andraingredienserna till dressingen.
5. Dela rädisorna i fyra delar. Ta fyra större glasburkar och lägg riset i botten. Toppa med grillade grönsaker, rädisor, spenat och till sist valnötterna. Häll dressingen i en tät behållare.