Njut av frasiga våfflor till såväl frukost, brunch och lunch som till middag. Servera dem med extra finess, med smakrika toppings och i regnbågens färger. Välj själv dina favoritcitrusfrukter för ett recept helt i din egen smak.
45 min
GRUNDSMET VÅFFLOR, 2 dl
SMAKSÄTTNING
VANILJMARINERADE CITRUSFRUKTER
YOGHURTGRÄDDE
TOPPING
1. VÅFFLOR: Smält smöret och häll i mjölken. Blanda mjöl med bakpulver. Vispa ner mjölet i smöret och mjölken och tillsätt ägg och salt. Tillsätt valfri smaksättning och mixa till en slät smet. Späd med kallt vatten. Låt stå medan du förbereder resten.
2. CITRUSFRUKTER: Koka upp strösocker, vatten och vaniljpulver och rör tills allt löst sig. Låt svalna helt. Skär skalet av citrusfrukterna och skär sedan ut filéerna med en vass kniv. Lägg ner frukten i sockerlagen och låt stå och dra tills de är dags att använda.
3. Vispa grädden och blanda den med grekisk yoghurt och florsocker.
4. Grädda våfflorna och servera dem tillsammans med vaniljmarinerade citrusfrukter och yoghurtgrädde.
15 portioner