Hemköp

Regnbågsvåfflor med vaniljmarinerade citrusfrukter

Njut av frasiga våfflor till såväl frukost, brunch och lunch som till middag. Servera dem med extra finess, med smakrika toppings och i regnbågens färger.

45 min

Regnbågsvåfflor med vaniljmarinerade citrusfrukter

Ingredienser

GRUNDSMET VÅFFLOR, 2 dl

  • 250 g
    smör
  • 4 dl
    mjölk
  • 8 dl
    vetemjöl
  • 4 st
    ägg
  • 2 tsk
    bakpulver
  • 3.5 dl
    iskallt vatten

SMAKSÄTTNING

  • 2 msk
    blåbär, helst torkade (för blå våfflor)
  • 0.5 kuvert
    saffran (för gula våfflor)
  • 1 tsk
    kakao (för bruna våfflor)
  • 1 näve
    bladspenat (för gröna våfflor)
  • 1 st
    rödbeta, liten & riven (för rosa våfflor)

VANILJMARINERADE CITRUSFRUKTER

  • 2 st
    apelsiner
  • 2 st
    grapefrukt
  • 1 dl
    strösocker
  • 1 dl
    vatten
  • 1 krm
    vaniljpulver

YOGHURTGRÄDDE

  • 3 dl
    vispgrädde
  • 1 dl
    grekisk yoghurt
  • 1 dl
    florsocker

TOPPING

  • 1 knippe
    knippe citronmeliss (eller mynta)
  • 2.5 msk
    honung

Gör så här

1. VÅFFLOR: Smält smöret och häll i mjölken. Blanda mjöl med bakpulver. Vispa ner mjölet i smöret och mjölken och tillsätt ägg och salt. Tillsätt valfri smaksättning och mixa till en slät smet. Späd med kallt vatten. Låt stå medan du förbereder resten.

2. CITRUSFRUKTER: Koka upp strösocker, vatten och vaniljpulver och rör tills allt löst sig. Låt svalna helt. Skär skalet av citrusfrukterna och skär sedan ut filéerna med en vass kniv. Lägg ner frukten i sockerlagen och låt stå och dra tills de är dags att använda.

3. Vispa grädden och blanda den med grekisk yoghurt och florsocker.

4. Grädda våfflorna och servera dem tillsammans med vaniljmarinerade citrusfrukter och yoghurtgrädde.

15 portioner

228,06 kr
Hemköp chat icon