Hemköp

Regnbågspannkakor

Färgstarkt och smakrikt! De här pannkakorna funkar lika fint till helgbrunchen som till torsdagsmiddagen. Servera gärna med många olika färgglada toppingar och låt barnen välja vad de vill ha på.

40 min

Regnbågspannkakor

Ingredienser

PANNKAKOR

  • 3 dl
    mjölk
  • 3 dl
    vatten
  • 3 dl
    vetemjöl eller siktat
  • 3 st
    ägg
  • 0.75 tsk
    salt
  • 35 g
    spenat
  • 0.5 st
    rödbeta
  • 1 st
    morot
  • 0.5 tsk
    gurkmeja
  • 1 tsk
    svartpeppar
  • 1 msk
    kokosolja eller smör

CHIASYLT

  • 3 dl
    tinade bär
  • 1 msk
    chiafrön
  • 1 msk
    honung eller agavesirap

KOKOSGRÄDDE

  • 1.5 dl
    kokosmjölk
  • 1 tsk
    vaniljpulver
  • 1 msk
    honung eller agavesirap

PESTO

  • 2 kruka
    basilika
  • 0.75 dl
    mandel
  • 2 tsk
    honung
  • 1 dl
    olivolja
  • 1 st
    citronjuice
  • 1 tsk
    salt
  • 1 tsk
    svartpeppar

TILL SERVERING

  • 2 st
    avokado
  • 2 msk
    frön och nötter

Gör så här

1. PANNKAKOR: Mixa smeten i tre omgångar. 1 ägg, 1 dl mjöl, 1 dl mjölk, 1 dl vatten och en redig nypa salt mixas i en blender tillsammans med spenat, sedan nästa omgång med rödbeta, och slutligen morot, gurkmeja och svartpeppar. Så att du har tre pannkakssmetar i tre olika färger.

2. TILLBEHÖR: Tina bären och blanda samman med chiafrön och önskad mängd honung eller agave. Rör om ordentligt och låt stå i några minuter. Rör under tiden ihop det feta, kompakta topplagret (obs) från burken med kokosmjölk tillsammans med vanilj och önskad mängd honung eller agave. Mixa även alla ingredienser till peston till en grov konsistens. Smaka av med citronjuice, salt och peppar.

3. Servera pannkakorna antingen med avokado och pesto eller chiasylt och kokosgrädde. Toppa gärna med hackade frön eller nötter.

4 portioner

302,73 kr
Hemköp chat icon