Hemköp

Rensteksröra på hårt tunnbröd med picklad grönkål

”Krämig röra på knaprigt tunnbröd. Picklad grönkål fulländar med sin syrlighet. Tips! Den picklade grönkålen kan gärna förberedas dagen innan” säger Catarina König.

15 min

Rensteksröra på hårt tunnbröd med picklad grönkål

Ingredienser

  • 2 skivor
    hårda tunnbrödsskivor, brutna i 8–10 bitar
  • 150 g
    rökt renstek - Ej tillgänglig för köp online (kan ersättas med julskinka om man önskar)
  • 0.5 st
    rödlök, finhackad
  • 1 msk
    gräslök, finskuren
  • 150 g
    färskost
  • 0.5 dl
    crème fraiche
  • 1 tsk
    dijonsenap
  • 1 msk
    riven pepparrot
  • 1 nypa
    nymalen svartpeppar
  • 80 g
    (eventuellt) löjrom

PICKLAD GRÖNKÅL

  • 20 g
    grönkål (ca. 2 st blad, repade med borttagen stjälk)
  • 0.5 dl
    ättika, 12 %
  • 3 msk
    socker
  • 1 dl
    vatten

Gör så här

1. Repa grönkålen, det vill säga ta bort stjälken. Riv isär bladen till lagom stora bitar för att toppa snittarna med.

2. Koka upp ättika, socker och vatten. Låt svalna något.

3.  Häll lagen över grönkålen och låt kylas av helt i rumstemperatur. Ställ sedan in i kylen med lock på, gärna i 2 timmar.

4. Hacka rensteken fint och blanda samman med färskost, crème fraiche, finhackad rödlök, finskuren gräslök, dijonsenap och riven pepparrot. Smaka av med nymalen svartpeppar.

5.  Bryt tunnbrödet i lagom stora snittbitar. Skeda på rensteksröra och toppa med picklad grönkål.

Tips! En löjromsklick på toppen ger extra guldkant.

8 portioner

Hemköp chat icon