”Krämig röra på knaprigt tunnbröd. Picklad grönkål fulländar med sin syrlighet. Tips! Den picklade grönkålen kan gärna förberedas dagen innan” säger Catarina König.
15 min
14 ingredienser
Köpklart recept för totalt
125,42 kr
2 skivor
hårda tunnbrödsskivor, brutna i 8–10 bitar
150 g
rökt renstek - Ej tillgänglig för köp online (kan ersättas med julskinka om man önskar)
0.5 st
rödlök, finhackad
1 msk
gräslök, finskuren
150 g
färskost
0.5 dl
crème fraiche
1 tsk
dijonsenap
1 msk
riven pepparrot
1 nypa
nymalen svartpeppar
80 g
(eventuellt) löjrom
PICKLAD GRÖNKÅL
20 g
grönkål (ca. 2 st blad, repade med borttagen stjälk)
0.5 dl
ättika, 12 %
3 msk
socker
1 dl
vatten
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos
2 skivor
hårda tunnbrödsskivor, brutna i 8–10 bitar
150 g
rökt renstek - Ej tillgänglig för köp online (kan ersättas med julskinka om man önskar)
0.5 st
rödlök, finhackad
1 msk
gräslök, finskuren
150 g
färskost
0.5 dl
crème fraiche
1 tsk
dijonsenap
1 msk
riven pepparrot
1 nypa
nymalen svartpeppar
80 g
(eventuellt) löjrom
PICKLAD GRÖNKÅL
20 g
grönkål (ca. 2 st blad, repade med borttagen stjälk)
0.5 dl
ättika, 12 %
3 msk
socker
1 dl
vatten
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos
1. Repa grönkålen, det vill säga ta bort stjälken. Riv isär bladen till lagom stora bitar för att toppa snittarna med.
2. Koka upp ättika, socker och vatten. Låt svalna något.
3. Häll lagen över grönkålen och låt kylas av helt i rumstemperatur. Ställ sedan in i kylen med lock på, gärna i 2 timmar.
4. Hacka rensteken fint och blanda samman med färskost, crème fraiche, finhackad rödlök, finskuren gräslök, dijonsenap och riven pepparrot. Smaka av med nymalen svartpeppar.
5. Bryt tunnbrödet i lagom stora snittbitar. Skeda på rensteksröra och toppa med picklad grönkål.
Tips! En löjromsklick på toppen ger extra guldkant.
Köpklart recept för totalt
125,42 kr
Köpklart recept för
125,42 kr