Julskinka och grönkål över från julbordet? De är perfekta ingredienser i en restlasagne. Med färdig pastasås blir den dessutom extra enkel att svänga ihop. Körsbärstomater och basilika adderar rondör och krydda.
55 min
SNABB OSTSÅS
1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop ingredienserna till ostsåsen.
2. Riv av grönkålen från stammen och stek den i smör några minuter på låg värme tills den mjuknat. Hacka basilikan grovt, dela körsbärstomaterna på mitten.
3. Häll några skedar tomatsås i botten på en ugnsform, ca 3 liter. Lägg ut ett lager pastaplattor och därefter ett lager ostsås, tomater, basilika, några skivor skinka och lite av grönkålen. Fortsätt sedan varva tills alla ingredienserna tar slut.
4. Fördela tomater och mozzarella överst och ringla över lite olivolja. Grädda i mitten av ugnen ca 35–40 minuter. Ta ut och servera direkt.
4 portioner