Restlasagne med grönkål, julskinka och snabb ostsås
Julskinka och grönkål över från julbordet? De är perfekta ingredienser i en restlasagne. Med färdig pastasås blir den dessutom extra enkel att svänga ihop. Körsbärstomater och basilika adderar rondör och krydda.
55 min
14 ingredienser
Köpklart recept för totalt
340,40 kr
250 g
grönkål
2 msk
smör
1 kruka
basilika
250 g
körsbärstomater (eller cocktailtomater)
1 burk
färdig pastasås, 400 g
1 fp
färska lasagneplattor, à 200 g
200 g
julskinka, i tunna skivor
2 paket
mozzarella, à 125 g
1 msk
olivolja
SNABB OSTSÅS
250 g
mascarpone
2 dl
crème fraiche
2 dl
riven ost, välj en smakrik
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Ingredienser
250 g
grönkål
2 msk
smör
1 kruka
basilika
250 g
körsbärstomater (eller cocktailtomater)
1 burk
färdig pastasås, 400 g
1 fp
färska lasagneplattor, à 200 g
200 g
julskinka, i tunna skivor
2 paket
mozzarella, à 125 g
1 msk
olivolja
SNABB OSTSÅS
250 g
mascarpone
2 dl
crème fraiche
2 dl
riven ost, välj en smakrik
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop ingredienserna till ostsåsen.
2. Riv av grönkålen från stammen och stek den i smör några minuter på låg värme tills den mjuknat. Hacka basilikan grovt, dela körsbärstomaterna på mitten.
3. Häll några skedar tomatsås i botten på en ugnsform, ca 3 liter. Lägg ut ett lager pastaplattor och därefter ett lager ostsås, tomater, basilika, några skivor skinka och lite av grönkålen. Fortsätt sedan varva tills alla ingredienserna tar slut.
4. Fördela tomater och mozzarella överst och ringla över lite olivolja. Grädda i mitten av ugnen ca 35–40 minuter. Ta ut och servera direkt.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
340,40 kr
Köpklart recept för
340,40 kr