Revben med ingefärsglaze

Recept från i säsong: december 2012.

120 min

13 ingredienser


Köpklart recept för totalt

219,24 kr

Revben med ingefärsglaze
  • 1.1 kg

    revben

  • 2 tärningar

    köttbuljong

  • 5 cm

    ingefära färsk, skalad och skivad

  • 2 st

    lagerblad

  • 4 st

    svartpepparkorn

GLAZE

  • 50 g

    smör

  • 0.5 dl

    honung

  • 0.5 dl

    ljus soja

  • 1 st

    apelsin, rivet skal

  • 1 tsk

    ingefära, malen

  • 0.5 tsk

    chiliflakes

  • 0.5 tsk

    rosmarin, torkad

  • 1 tsk

    salt

Ingredienser

  • 1.1 kg

    revben

  • 2 tärningar

    köttbuljong

  • 5 cm

    ingefära färsk, skalad och skivad

  • 2 st

    lagerblad

  • 4 st

    svartpepparkorn

GLAZE

  • 50 g

    smör

  • 0.5 dl

    honung

  • 0.5 dl

    ljus soja

  • 1 st

    apelsin, rivet skal

  • 1 tsk

    ingefära, malen

  • 0.5 tsk

    chiliflakes

  • 0.5 tsk

    rosmarin, torkad

  • 1 tsk

    salt

Gör så här

1. Skär spjällen i portionsbitar och lägg i en kastrull. Täck med vatten och tillsätt buljong, ingefära, lagerblad och svartpeppar. Låt koka tills köttet känns mört ca 1 ½ timme.

2. Lägg på ett galler. Sätt ugnen på 175°.

3. Smält smöret och blanda med övriga ingredienser till glazen. Pensla spjällen runt om och ugnsstek tills gyllene och knapriga ca 20 minuter. Vänd spjällen och pensla lite extra efter halva tiden



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

219,24 kr

Köpklart recept för

219,24 kr