Revben med ingefärsglaze
Recept från i säsong: december 2012.
120 min
13 ingredienser
Köpklart recept för totalt
227,88 kr
1.1 kg
revben
2 tärningar
köttbuljong
5 cm
ingefära färsk, skalad och skivad
2 st
lagerblad
4 st
svartpepparkorn
GLAZE
50 g
smör
0.5 dl
honung
0.5 dl
ljus soja
1 st
apelsin, rivet skal
1 tsk
ingefära, malen
0.5 tsk
chiliflakes
0.5 tsk
rosmarin, torkad
1 tsk
salt
Ingredienser
1.1 kg
revben
2 tärningar
köttbuljong
5 cm
ingefära färsk, skalad och skivad
2 st
lagerblad
4 st
svartpepparkorn
GLAZE
50 g
smör
0.5 dl
honung
0.5 dl
ljus soja
1 st
apelsin, rivet skal
1 tsk
ingefära, malen
0.5 tsk
chiliflakes
0.5 tsk
rosmarin, torkad
1 tsk
salt
Gör så här
1. Skär spjällen i portionsbitar och lägg i en kastrull. Täck med vatten och tillsätt buljong, ingefära, lagerblad och svartpeppar. Låt koka tills köttet känns mört ca 1 ½ timme.
2. Lägg på ett galler. Sätt ugnen på 175°.
3. Smält smöret och blanda med övriga ingredienser till glazen. Pensla spjällen runt om och ugnsstek tills gyllene och knapriga ca 20 minuter. Vänd spjällen och pensla lite extra efter halva tiden
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
227,88 kr
Köpklart recept för
227,88 kr