Ricottapannkakor med honungsrörda körsbär

Ricotta i smeten gör pannkakorna saftiga, och smakar ljuvligt tillsammans med honungsrörda körsbär. Toppa gärna med rivet citronskal.

20 min

Ricottapannkakor med honungsrörda körsbär

Ingredienser

  • 1 fp
    frysta körsbär, 225 g
  • 1 msk
    flytande honung
  • 3 st
    ägg
  • 2.5 dl
    vetemjöl
  • 1 tsk
    bakpulver
  • 1 krm
    salt
  • 1 burk
    ricotta, 250 g
  • 2.5 dl
    mjölk, 3 %
  • 1 msk
    smör till stekning

Gör så här

1. Tina körsbären i en skål. Blanda med honung och smaka av.

2. Knäck äggen, fördela gulor och vitor för sig.

3. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt äggulor, ricotta och mjölk och rör till en slät smet. Vispa äggvitorna med elvisp till ett fast skum. Vänd försiktigt ner skummet i ricottasmeten.

4. Stek små pannkakor i smör i en stek- panna eller i en plättlagg. Bjud med körsbär och ev. lite mer honung att ringla över.

Tips! Vill du ha ännu mer smak? Riv ner 2 tsk citronskal eller 2 finrivna bittermandlar i pannkakssmeten.

2 portioner