Ricottapannkakor med honungsrörda körsbär

Ricotta i smeten gör pannkakorna saftiga, och smakar ljuvligt tillsammans med honungsrörda körsbär. Toppa gärna med rivet citronskal.

20 min

9 ingredienser


Köpklart recept för totalt

54,90 kr

Ricottapannkakor med honungsrörda körsbär
  • 1 fp

    frysta körsbär, 225 g

  • 1 msk

    flytande honung

  • 3 st

    ägg

  • 2.5 dl

    vetemjöl

  • 1 tsk

    bakpulver

  • 1 krm

    salt

  • 1 burk

    ricotta, 250 g

  • 2.5 dl

    mjölk, 3 %

  • 1 msk

    smör till stekning

Ingredienser

  • 1 fp

    frysta körsbär, 225 g

  • 1 msk

    flytande honung

  • 3 st

    ägg

  • 2.5 dl

    vetemjöl

  • 1 tsk

    bakpulver

  • 1 krm

    salt

  • 1 burk

    ricotta, 250 g

  • 2.5 dl

    mjölk, 3 %

  • 1 msk

    smör till stekning

Gör så här

1. Tina körsbären i en skål. Blanda med honung och smaka av.

2. Knäck äggen, fördela gulor och vitor för sig.

3. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt äggulor, ricotta och mjölk och rör till en slät smet. Vispa äggvitorna med elvisp till ett fast skum. Vänd försiktigt ner skummet i ricottasmeten.

4. Stek små pannkakor i smör i en stek- panna eller i en plättlagg. Bjud med körsbär och ev. lite mer honung att ringla över.

Tips! Vill du ha ännu mer smak? Riv ner 2 tsk citronskal eller 2 finrivna bittermandlar i pannkakssmeten.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

54,90 kr

Köpklart recept för

54,90 kr