Vem får mandeln i år? Håll tummarna för att det blir du, och för att alla gillar din uppdaterade variant av risgrynsgröt. Men det tror vi!
60 min
KÖRSBÄRSSÅS
1. Skölj riset och blanda med vatten, salt och smör. Sjud sedan ca 10 min under omrörning tills vattnet kokat in i riset. Rör ner mjölken och sjud på låg värme i ytterligare ca 40 min. Låt svalna helt.
2. Vispa grädden fluffig med socker och vaniljfrön.
3. Vänd ner hackade mandlar (och en hel!) och vispad grädde i gröten och rör den jämn och fin.
4. Lägg körsbär, vatten, citronsaft, farinsocker och vaniljstång i en kastrull. Koka i 10 minuter och rör sedan ner potatismjölet (utblandat i lite vatten). Låt koka ett par minuter.
5. Servera gröten med körsbärssås och se vem som får mandeln!
4 portioner