Hemköp

Rödbetshummus

Det är hummus! Det är ljuvligt! Det är mjukt och lent och kikärtor och tahini och sesam och allt man gillar! Det är jättesnyggt pga rödbeta! 

30 min

Rödbetshummus

Ingredienser

  • 250 g
    rödbetor (ca. 2 mellanstora)
  • 1 fp
    kokta kikärtor
  • 1 st
    vitlöksklyfta
  • 1 st
    citron (ca. 2-3 msk saft från)
  • 3 msk
    olivolja
  • 0.5 dl
    ljus tahini
  • 2.5 tsk
    flingsalt
  • 1 tsk
    mald spiskummin
  • 0.5 tsk
    mald koriander
  • 1 tsk
    rostade sesamfrön att toppa med

Gör så här

1. Skala rödbetorna och dela i bitar. Koka i vatten som precis täcker betorna tills de är helt mjuka. Fyll på med vatten allt eftersom de kokar. Spara 1 dl av kokvattnet. Låt rödbetorna svalna lite.

2. Häll av kikärtorna och lägg i en matberedare tillsammans med rödbetorna och resten av ingredienserna.

3. Mixa helt slätt, tillsätt en matsked av kokvattnet i taget tills hummusen är perfekt krämig och slät.

4. Lägg upp i skål, ringa över 1 msk god olivolja och strö över sesamfrön

4 portioner

Hemköp chat icon